Gardermoen: To anmeldt for brudd på karanteneplikt etter å ha landet på Gardermoen. Foto: NTB Scanpix

Dette skjedde i natt

462 nye koronasmittede siste døgn. Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 28. mars.

Det siste døgnet er det registrert 462 koronasmittede i Norge. Det er 358 færre enn samme dag i forrige uke og 610 færre enn dagen før.

Tallene pleier å være noe lavere i helgene. Ved midnatt natt til søndag er det til sammen registrert 92.469 koronasmittede personer her i landet. 656 av dem er døde, viser foreløpige tall. 264 koronapasienter var lørdag innlagt på sykehus. Det var fire flere enn dagen før.

To anmeldt for brudd på karanteneplikt etter å ha landet på Gardermoen

En mann i 50-årene fra Horten er anmeldt fordi han forlot karantenehotellet på Gardermoen før fullført karantene. En kvinne i slutten av 60-årene er anmeldt for det samme. Hun forsvant i en ventende bil: Denne ble senere stanset av en politipatrulje.

– Vi pågriper ikke folk for å forlate hotellene, men nøyer oss med anmeldelse, sier operasjonsleder Terje Skaftnes i Øst politidistrikt til NTB.

Taxisjåfør fikk bank av passasjer

En drosjesjåfør ble natt til søndag utsatt for vold av en passasjer på St. Hanshaugen i Oslo. Han ble sendt til legevakten med ambulanse, men er ikke alvorlig skadd.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 1.34 fra den voldsutsatte sjåføren selv. Ingen er pågrepet i saken.

Juntaen i Myanmar fordømmes

FNs generalsekretær António Guterres sier drapene i Myanmar er «uakseptable», og USAs utenriksminister Antony Blinken sier det er et resultat av juntaens «terrorstyre».

Mange mennesker ble drept i nye sammenstøt i Myanmar lørdag, samme dag som juntaen feiret De væpnede styrkers dag med en stor militærparade.

Over 3.000 koronadøde i Brasil for andre dag på rad

Brasil registrerte 3.438 nye koronarelaterte dødsfall siste døgn. Det er andre dag på rad at det daglige dødstallet knyttet til pandemien overstiger 3.000. Det totale dødstallet har dermed steget til 310.550.

I tillegg ble det registrert 85.948 nye smittetilfeller i samme periode, viser tall fra landets helsedepartement gjengitt av nyhetsbyrået Reuters.