Foto: Jeff McIntosh / The Canadian Press via AP / NTB

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 5. april.

574 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 574 koronasmittede i Norge. Det er 118 færre enn dagen før og 107 færre enn samme dag i forrige uke.

I Oslo er det registrert 194 nye koronasmittede i Oslo siste døgn, som er om lag like mange som dagen før. De siste sju dagene er det registrert til sammen 5.526 nye smittetilfeller i Norge og 1.667 i Oslo.

Over 70 døde i flom og jordskred i Indonesia og Øst-Timor

Mer enn 70 mennesker har omkommet og over 40 er fortsatt savnet etter flom og jordskred som rammet Indonesia og nabolandet Øst-Timor, ifølge myndighetene.

– Det er 55 døde, men dette tallet er veldig dynamisk og vil definitivt endre seg. Samtidig er rundt 42 mennesker fortsatt savnet, sier talsmann for Indonesias krisemyndigheter Raditya Djati til kanalen MetroTV.

Mirakelseier for Norge i curling-VM

Norge tok på usannsynlig vis sin femte strake seier i starten av curling-VM da Sverige ble slått 9-8 sent søndag kveld. Tre poeng i siste omgang avgjorde.

Svenskene misset med sin siste stein, og Steffen Walstad kunne legge en tredje norsk stein i boet. Dermed er det norske laget alene i ledelse i turneringen og på god vei mot det som kan ende med sluttspill og OL-plass.

Sørkoreanske LG dropper smarttelefonen

LG Electronics opplyser at selskapet stanser produksjonen og salget av smarttelefoner etter flere år med tap.

Den sørkoreanske teknologikjempen var verdens tredje største mobilprodusenten etter Samsung og Apple i 2013, men de siste seks årene har derimot mobilsalget svekket seg, og LG har tapt et beløp tilsvarende 4,5 milliarder amerikanske dollar, skriver Reuters.

(©NTB)