Foto: Jil Yngland / NTB

Dette skjedde i natt: 402 nye koronasmittede

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 4. desember.

402 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 402 koronasmittede i Norge. Det er 24 flere enn dagen før, men 78 færre enn samme dag i forrige uke.

I alt var det ved midnatt natt til fredag registrert 37.371 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall. De siste sju dagene er det registrert til sammen 2.623 nye smittetilfeller i Norge.

Danmark har vedtatt oljestans

Et flertall i Folketinget vedtok torsdag kveld at Danmark ikke skal starte nye letingeboringer i Nordsjøen, og oljeutvinningen skal avvikles helt innen 2050.

Partiene bak den såkalte Nordsjøavtalen er konkret blitt enige om å droppe den åttende konsesjonsrunden, som ville åpnet for fortsatt oljeutvinning fram til 2050.

Biden vil be amerikanere bruke munnbind

Påtroppende president Joe Biden sier til

– Bare hundre dager, ikke for alltid. Hundre dager. Og jeg tror vi vil se en signifikant nedgang i smittetallene, sier Biden i sitt første intervju han og kommende visepresident Kamala Harris har gjort siden valgseieren.

Hovland med solid åpning i Mexico

Viktor Hovland åpnet PGA-turneringen i Playa del Carmen i Mexico med en runde på fire slag under par. Det holdt til delt femteplass.

Nordmannen spiller sin første turnering på PGA-touren siden 9. november, og han viste at formen er intakt. Særlig mot slutten av 1. runde imponerte Hovland. Han gikk de fem siste hullene på fire slag under par.

(©NTB)

Foto: Andrew Harnik / AP / NTB
Foto: Eric Christian Smith / AP / NTB