Foto: Andy Wong/ AP/ NTB scanpix

Dette skjedde i natt: En halv million mennesker isoleres

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til 29. juni.

Boeing 737 Max kan være på vingene igjen mandag

Amerikanske luftfartsmyndigheter (FAA) har gitt tillatelse til at Boeing kan få starte testflygingen av den ulykkesrammede flytypen 737 Max allerede mandag.

I en epost til Kongressen skriver FAA at de er ferdig med sin gjennomgang, melder Reuters. Det betyr at Boeing fra mandag kan starte testflygingene for å fornye tillatelsen som trengs for igjen å kunne bruke flytypen i ordinær passasjertrafikk.

8.855 registrerte koronatilfeller i Norge

Det var ved midnatt registrert 8.855 tilfeller av koronasmitte i Norge, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet. Dette er en økning på ni tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 23 tilfeller.

I alt 20 personer får behandling på sykehus for covid-19-sykdom. Det var fredag registrert 249 døde som følge av sykdommen.

Mississippi fjerner omstridt sørstatssymbol

Senatet i Mississippi stemte søndag med 37 mot 14 stemmer for å fjerne det omstridte sørstatssymbolet i delstatens flagg. Det var bred tverrpolitisk støtte for å fjerne symbolet fra flagget til delstaten sør i USA.

Flagget ble endret for mer enn hundre år siden av politikere som var overbevist om den hvite rases overlegenhet.

En halv million mennesker isoleres i Kina

Kinesiske myndigheter plasserer en halv million mennesker i isolasjon for å bekjempe et nytt smitteutbrudd utenfor hovedstaden Beijing. Myndighetene advarer om at virusutbruddet fremdeles er «alvorlig og komplisert».

Etter at Kina i stor grad fikk smittespredningen under kontroll, har hundrevis av mennesker blitt smittet i Beijing. De siste ukene er nye tilfeller avdekket i naboprovinsen Hebei.

Gasskjempen Chesapeake Energy erklærer seg konkurs

Selskapet Chesapeake Energy ble søndag den største olje- og gassprodusenten som søker om konkursbeskyttelse i USA de seneste årene. Selskapet er Equinors partner på skifergassfeltet Marcellus i USA.

Konkursbegjæringen kommer etter måneder med forhandlinger med kreditorer for selskapet med base i Oklahoma City.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(©NTB)

Foto: Ted S. Warren/ AP/ NTB scanpix
Foto: Ralph Wilson/ AP/ NTB scanpix