35 nye koronasmittede siste døgn: Det er registrert 35 nye tilfeller av koronasmitte i Norge ved midnatt natt til fredag Foto: Terje Pedersen

Dette skjedde i natt: Stenger skoler etter smitteutbrudd

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 21. august.

Ingen løsning i frontfaget

Over fem timer etter fristen var det fremdeles ingen enighet i frontfagsoppgjøret. Dersom partene ikke blir enige, vil 28.000 industriarbeidere gå ut i streik.

Ved meklingsfristens utløp ved midnatt var partene fremdeles ikke i mål, men enige om å fortsette samtalene på overtid. Fem timer senere meklet partene fremdeles og uten tegn til snarlig løsning.

Joe Biden takket ja til nominasjon

Joe Biden takket formelt ja til å bli Demokratenes presidentkandidat. I takketalen, som også markerte slutten på partiets landsmøte, lovte han å lede USA ut av den mørke perioden, om han vinner valget i høst.

Videre i talen gikk Biden hardt ut mot president Donald Trumps håndtering av koronapandemien og lovte å forene et polarisert og splittet USA.

35 nye koronasmittede siste døgn

Det er registrert 35 nye tilfeller av koronasmitte i Norge ved midnatt natt til fredag, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet (FHI).

Det er en nedgang på 16 fra dagen før. Siden mandag er det registrert 232 nye smittetilfeller.

Ambulansefly er på vei for å hente Navalnyj til Tyskland

Et ambulansefly som skal hente den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj tok like etter klokka 3 lokal tid av fra Nürnberg i Tyskland.

Navalnyj ligger livstruende syk og i koma på et sykehus i byen Omsk i Sibir etter det som kan være en forgiftning.

Høye smittetall i Sør-Korea

Det ble registrert 324 nye koronatilfeller i Sør-Korea. Det er det høyeste antallet på ett døgn siden 8. mars.

En smitteoppblomstring som startet i området rundt hovedstaden Seoul ser ut til å ha spredt seg utover i landet, og det er nå påvist nye smittetilfeller i så godt som alle landets storbyer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Stenger skoler i Vestvågøy etter smitteutbrudd

Vestvågøy kommune i Nordland stenger tre skoler og én barnehage etter at det er påvist fem nye koronatilfeller i kommunen.

Både Vest-Lofoten videregående skole, Ballstad skole, Leknes skole og Arken barnehage blir stengt fredag.

(©NTB)