Rapperen Kanye West stiller som kandidat til presidentvalget i USA i år. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/NTB scanpix

Dette skjedde i natt: Stiller som kandidat til presidentvalget

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 5. juli.

Kanye West kunngjorde sitt kandidatur foran høstens presidentvalg

Rapperen Kanye West skriver i en melding på Twitter at han stiller som kandidat til presidentvalget i USA i år.

– Vi må komme sammen og bygge vår framtid, skriver artisten i meldingen der han kunngjør at han stiller som presidentkandidat. Meldingen kom samme dag som amerikanerne feirer uavhengighetsdagen og var merket med emneknaggen #2020VISION.

Texas og Florida med største daglige smitteøkning så langt

Smittetallet stiger i flere amerikanske delstater. Texas og Florida registrerte lørdag den største økningen i nye smittetilfeller siden virusutbruddet startet.

I Florida, som rapporterte om 11.445 bekreftede tilfeller, er barer stengt i hele delstaten og flere attraksjoner og strender likeså. I Texas er 8.258 bekreftet smittet det siste døgnet. Det er den største daglige økningen som er registrert. Antall sykehusinnleggelser øker også.

Trump sier han vil beskytte «levemåten» som startet med Columbus

USAs president sier han vil kjempe for å beskytte den amerikanske «levemåten» som startet da den italienske oppdageren Christofer Columbus «oppdaget Amerika».

– Sammen skal vi kjempe for den amerikanske drømmen, og vi vil kjempe for å beskytte og bevare den amerikanske levemåten som begynte i 1492 da Columbus oppdaget Amerika, sa Trump da den amerikanske uavhengighetsdagen ble feiret ved Det hvite hus.

19-åring tatt i 162 kilometer i timen i 100-sone

En 19 år gammel mann ble natt til søndag tatt i å kjøre i hele 162 kilometer i timen på E18 ved Kjellstad i Lier. Råkjøringen skjedde i en 100-sone og den unge mannen fikk beslaglagt førerkortet på stedet, melder Sørøst politidistrikt på Twitter.

19-åringen kan belage seg på å miste førerkortet i minst ett år etter en slik kjøring.

8.927 registrerte koronatilfeller i Norge – opp 6

Det var ved midnatt registrert 8.927 tilfeller av koronasmitte i Norge, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet.

Dette er en økning på seks tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 32 tilfeller.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hovland kjemper i teten i PGA-turneringen i Detroit

Viktor Hovland og Kristoffer Ventura leverer varene i PGA-turneringen i Detroit. Før siste dag ligger Hovland på en delt 8.-plass med 13 slag under par.

Ventura har brukt to slag mer enn sin landsmann og er med det på en delt 19.-plass etter den tredje dagen av turneringen.

(©NTB)

Foto: AP Photo/Carlos Osorio/NTB scanpix