Foto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix

Dette skjedde i natt: Truer med hæren

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 2. juni.

Trump truer med å mobilisere hæren

USAs president Donald Trump vil mobilisere alle tilgjengelige sivile og militære føderale ressurser for å slå ned de tidvis voldelige demonstrasjonene mot rasisme og politivold etter at afroamerikaneren George Floyd døde etter en brutal pågripelse i Minneapolis.

Natt til tirsdag kalte han de voldelige opptøyene i landet for terrorhandlinger og krevde at guvernørene må ta tilbake kontrollen i gatene. Om ikke, vil han sette inn det amerikanske militæret til å gjøre jobben, sa han utenfor Det hvite hus.

Minst 5.600 pågrepet i demonstrasjoner i USA

Minst 5.600 er blitt pågrepet i forbindelse med demonstrasjoner i byer over hele USA, viser en opptelling nyhetsbyrået AP har gjort basert på pressemeldinger fra ulike politiavdelinger, Twitter-meldinger og rapporter i mediene.

I Minneapolis har 155 personer blitt pågrepet. I storbyene er tallet enda høyere, med nærmere 800 i New York og mer enn 900 i Los Angeles.

Domstolene venter et ras av koronakonkurser

I et brev til Stortinget advarer Domstoladministrasjonens direktør Sven Marius Urke om at det kan ventes en solid økning i antall konkurser i tiden som kommer som følge av koronaviruset.

– Basert på tall fra finanskrisen i 2008 har Domstoladministrasjonen beregnet at det vil komme 6.000 flere konkurssaker til domstolene som følge av de negative effektene av koronaviruset på norsk økonomi, skriver Urke og avdelingsdirektør Jann Ola Berger i brevet.

Mexico passerer 10.000 koronadødsfall

Mexicanske myndigheter har nå registrert 10.167 dødsfall blant smittede av covid-19.

Nyheten kommer samtidig som Mexico kunngjør at landet gradvis gjenåpner økonomien i landet. Først ut er bilindustrien, gruveindustrien og bygge- og anleggsvirksomheten i landet.

8.446 registrerte koronatilfeller i Norge

Det var ved midnatt registrert 8.446 tilfeller av koronasmitte i Norge, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet. Dette er en økning på seks tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på ni tilfeller.

I alt 29 personer får behandling på sykehus for covid-19-sykdom. Det var mandag registrert 236 døde som følge av sykdommen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(©NTB)

Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Foto: Fernando Llano / AP / NTB scanpix
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix