USAs president Donald Trump har flere ganger luftet tanken om å kjøpe Grønland fra Danmark, ifølge avisa Wall Street Journal.
USAs president Donald Trump har flere ganger luftet tanken om å kjøpe Grønland fra Danmark, ifølge avisa Wall Street Journal. Foto: Foto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix

Dette skjedde i natt: Trump vil kjøpe Grønland

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 16. august.

Savnet 10-åring i Bø funnet på Oslo S

En 10 år gammel gutt ble meldt savnet i Bø i Telemark torsdag ettermiddag og deretter funnet natt til fredag på Oslo S.

– Han ble funnet av vektere som tok kontakt med barnevernsvakta. Vi vet ikke foreløpig ikke hvordan han havnet der, men han er uskadd, sier operasjonsleder Truls Fjeld i Sørøst politidistrikt til NTB klokken 1.45.

Nye oppskytinger fra Nord-Korea

Sør-Koreas militære rapporterer at Nord-Korea natt til fredag avfyrte to nye raketter som landet i havet.

I en uttalelse torsdag kveld gikk det fram at Nord-Korea omtaler den felles militærøvelsen mellom USA og Sør-Korea, som startet i forrige uke, som en «generalprøve for krig». Nord-Korea har nå avlyst alle videre samtaler med Sør-Korea om en forsoning mellom landene, melder nyhetsbyrået Reuters.

Trump interessert i å kjøpe Grønland

USAs president Donald Trump har flere ganger luftet tanken om å kjøpe Grønland fra Danmark, ifølge avisa Wall Street Journal.

Golfkometen Viktor Hovland viste ingen tegn til nerver og avsluttet runden sju under par på dag én i kvalifiseringsturneringen til PGA-toure
Golfkometen Viktor Hovland viste ingen tegn til nerver og avsluttet runden sju under par på dag én i kvalifiseringsturneringen til PGA-toure Foto: Foto: Chris Seward / AP / NTB scanpix

Noen av Trumps rådgivere har støttet presidentens idé, mens andre har avfeid spørsmålet med at det er noe som aldri vil kunne bli en realitet.

Sterk norsk triatloninnsats i Tokyo

Norske Casper Stornes og Gustav Iden gjorde det knallbra med 2.- og 4.-plass i fredagens OL-kvalifisering i triatlon i Odaiba Park, mens Kristian Blummenfelt ikke fullførte.

Stornes var før konkurransen rangert som nummer 59 på kvalifiseringsrankingen før Tokyo-OL 2020, men hopper nå opp til 32. plass. Iden avanserer fra nummer 22 opp til 16.-plass på OL-kvaliken.

Hovland med knallstart i PGA-kampen

Golfkometen Viktor Hovland viste ingen tegn til nerver og avsluttet runden sju under par på dag én i kvalifiseringsturneringen til PGA-touren, som var hans debut på Korn Ferry Tour. Nordmannen deler ledelsen med australske Cameron Percy.

Kristoffer Ventura ligger på 31.-plass etter å ha avsluttet ett slag under par.