Illustrasjon politi. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Heiko Junge

Rånertreff skapte arbeid for politiet: Mange mistet lappen i natt

UP fikk nok å ta tak i natt til søndag.

– Det skjedde ikke så mye mer i Telemark enn vanlig, med unntak av rånerarrangementet i Bø. Det skapte en del problemer, sier Anne Meyer ved operasjonssentralen til Varden.

Politiet kunne melde om flere hendelser i Bø relatert til kjøring, natt til søndag. Flere mistet lappen, noen fikk forenklede forelegg, mens andre ble tatt for å kjøre i ruset tilstand.

– Det var også en del som kjørte uten skilt. Det er stort sett dette vi har holdt på med i Telemark i natt, sier Meyer.

Flere hendelser i Bø

Klokken 03.03 skriver politiet at en kvinne i slutten av tenårene fikk et forenklet forelegg for å ikke ha overholdt vikeplikten.

Rundt 02.25 ble en mann i 20-årene mistenkt for å ha kjørt 86 kilometer i timen i 60-sonen. Han fikk førerkortet beslaglagt.

En annen mann fikk klokken 02.15 førerkortet sitt beslaglagt. Vedkommende hadde kjørt i 103 kilometer i timen i 70-sonen. Han hadde fra før sju prikker, og mistet dermed lappen på dette.

En mann i slutten av tenårene ble også anmeldt og bortvist fra sentrum i Bø, for forulemping mot en tjenesteperson. En annen mann ble bortvist på grunn av skadeverk mot noen postkasser.

På Gvarv langs Strannavegen gjennomførte UP en kontroll i natt. Tre førere mistet lappen på grunn av farten i 60-sonen.

Kjørte for fort i Skien

I tillegg til dette i Bø var det også noen hendelser relatert til trafikken i Skien. Det kom inn en melding klokken 02.30 om en bil som kjørte på en elg. Ingen personer ble skadet, men bilen fikk store materielle skader. Hva som skjedde med elgen, skriver ikke politiet noe om.

Det var også råkjøring i Skien. UP stanset to biler som kjørte alt for fort i 70-sonen. En fører kjørte i 134 kilometer i timen, mens en annen kjørte i 123 kilometer i timen. Begge mistet lappen.