Skien Høyres gruppeleder, Jan Terje Olsen.
Skien Høyres gruppeleder, Jan Terje Olsen. Foto: FOTO: FREDRIK PEDERSEN

Dette var tema i de hemmelige byggemøtene

Ingen fikk vite om det i forkant, men det var altså sykehjem, bibliotek, barnehage, Landmannstorget og Smieøya som har vært hovedtema i fire hemmelige møter med beslutningstakerne i Skien.

Etter at kontrollutvalget i Skien ba om å få se referatene fra fjorårets møter i «Styringsgruppe formålsbygg», ble det i løpet av noen hektiske timer i etterkant laget et referat av rådmann Ole Magnus Stensrud. Ingen av møtene ble det noen gang gitt noen offisiell innkallelse til.

SKAL LEVERE REFERAT SOM IKKE FINNES

Formålsbygg

I løpet av fjoråret ble det i alt holdt fire møter i styringsgruppa. De skal, etter eget vedtak i bystyret i desember 2016, være «overordnet styringsgruppe for plan for tomtevalg av formålsbygg i Skien.»

På det første møtet for ett år siden var det «sykehjem, Ibsenbibliotek, barnehage, Landmannstorget og Smieøya» som sto på agendaen. I etterkant gikk administrasjonen gjennom aktuelle tomter. Hvilke tomter det gjelder kan man ikke lese ut av referatet.

MÅ FORKLARE SEG OM HYSJ-MØTER

Ordfører Hedda Foss Five leder styringsgruppa som tar for seg formålsbyggene i Skien.
Ordfører Hedda Foss Five leder styringsgruppa som tar for seg formålsbyggene i Skien.

Knappe 20 personer har deltatt i møtene. I tillegg til ordfører Hedda Foss Five, som har ledet møtene, og rådmannen, består styringsgruppa av gruppelederne i alle politiske partier, hovedutvalgslederne og alle kommunalsjefene, samt assisterende rådmann.

Nyttige møter

Blant gruppelederne er møteformen tatt godt imot.

– Dette kan være greit før politiske debatter, og jeg forstår at ordfører har behov for noen avklaringer, sier Høyres Jan Terje Olsen.

Fremskrittspartiets Jørn Inge Næss sier dette:

– Jeg har opplevd møtene som samtaler rundt utfordringer vi har med ulike bygg i byen. Vi har ikke besluttet verken det ene eller andre, og det er ingenting der som ikke hadde tålt offentlighetens lys, sier Næss og legger til:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg synes det er nyttig å ha slike samtaler på tvers av partiene, sier han.

Rart navn

Det synet deler han med Mona Nicolaysen i Miljøpartiet.

– Vi har fått en ny møteplass der vi kommer tettere på på mange viktige saker. Samtidig synes jeg det er litt rart at den kalles en styringsgruppe, siden vi ikke styrer noe som helst, sier hun.