2020 ble et svært magert år for Sandefjord lufthavn. Foto: NTB scanpix

Dramatisk fall i trafikken - ber om hjelp: – Krevende

Trafikken i 2020 falt med nesten 70 prosent på Sandefjord lufthavn Torp sammenlignet med året før.

Det melder flyplassledelsen i en pressemelding.

Antall reisende for året totalt ble 650.288 passasjerer, en nedgang på 68,6 prosent fra året før da flyplassen hadde 2.073.308 passasjerer.

Hardt rammet av korona

Innenrikstrafikken hadde minst nedgang med 48,4 prosent og endte på 180.903 passasjerer, mens utenrikstrafikken falt med hele 72,8 prosent til kun 469.385 passasjerer.

– Den store nedgangen skyldes selvsagt koronasituasjonen, at alle europeiske land er røde, med nå enda strenger test- og karanteneregler, samt UDs reiseråd som fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land foreløpig forlenget til 1. mars 2021, og til sist myndighetenes anbefaling om å bli hjemme, sier markeds- og kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen ved Sandefjord lufthavn Torp.

Tine Kleive-Mathisen, markeds- og kommunikasjonssjef ved Sandefjord lufthavn Torp, tror også første del av 2020 blir svært krevende. Foto: Joakim S. Enger

Ber om økonomisk støtte

Desember ble noe bedre enn november. Trafikken endte på 26.982 passasjerer mot 152.640 i 2019, en nedgang på 82,3 prosent.

– Trafikken er nå på et meget lavt nivå og vi ser at det vil holde seg slik i en god periode fremover. I forbindelse med julen har det vært en økning i antall reisende fra Norge, da arbeidspendlere har feiret jul med familie og venner i hjemlandet. De som reiste fra Norge i desember kommer nå i starten av januar tilbake til jobb i Norge, men om få dager blir det pause på de fleste utenriksruter i flere uker fremover. Med distribusjon og effekt av vaksinen ser vi imidlertid lys i enden av tunnelen og vi ser fram til en vår og sommer med langt større aktivitet og trafikk på flyplassen. Vi håper at myndighetene ser dette bildet og vil hjelpe oss med økonomisk støtte i første del av 2021 som blir meget krevende, sier Kleive-Mathisen.