annonse

Drapsdømte rumenere fikk 13 års fengsel

LIKFUNN:
LIKFUNN: 24. mai i fjor hentet politiet opp Magne Sigmund Hanssens døde kropp fra Gunneklevfjorden i Porsgrunn. (ARKIVFOTO: LARS KITTILSEN)

Tok livet at Magne Sigmund Hanssen før de dumpet ham i sjøen.

  • Oliver Orskaug

Nedre Telemark tingrett har funnet to menn fra Romania – på henholdsvis 31 og 37 år –  skyldig i drapet på 64 år gamle Magne Sigmund Hanssen fra Skien.

Facebook-knapp kommer her

Hanssen ble funnet død Gunnklevfjorden ved Herøya i mai i fjor.

Nektet

De to drapsdømte mennene har hele tiden nektet for å ha drept 64-åringen, men de erkjenner at de har slåss med ham, men ikke tatt livet av ham.

I stedet har de to rumenerne pekt ut en tredjemann som skyldig, men retten tror ikke på deres forklaringer.

Den tredje personen befinner seg i Romania, men han er ikke utlevert til Norge.

37-åringen som nå er dømt var leieboer hos 64-åringen og fetter av avdødes separerte kone.

Meldte seg som vitne, ble mistenkt

Politiet slet lenge med å få tak i ham, etter at avdøde ble meldt savnet av sin separerte kone.

Da han til slutt meldte seg som vitne, endret politiet hans status til mistenkt etter et avhør. 37-åringen forklarte nemlig at han var involvert i et basketak med 64-åringen før han døde. Han hevdet han var alene om dette.

En stund senere meldte enda en mann seg for politiet, den nå 31 år gamle drapsdømte mannen. Han innrømmet å ha vært tilstede da 64-åringen døde, og at han deltok i å dumpe avdøde i sjøen.

Da 37-åringen ble informert om 31-åringens tilståelse, endret han selv forklaring og sa at det var flere til stede da Hanssen døde, men at det var den tredje rumeneren som er i Romania som var ansvarlig for dødsfallet.

Han skal nemlig ha holdt sin hånd over munnen på avdøde så han stanset å puste. Selv skal de to drapsdømte bare ha sparket, slått og holdt avdøde, men ikke tatt livet av ham.

Retten tror ikke på de tiltaltes forklaringer og dømte dem for drap. I skjerpende retning legger retten vekt på at det var tre personer om drapet, og at volden som ble brukt var massiv.

Forsøkte å ødelegge bevis

At de tre gjerningsmennene senere forsøkte å ødelegge bevis ved å vaske gjerningsstedet og fjernet en datamaskin og en telefon, er også skjerpende for straffeutmålingen.

Retten finner det også skjerpende at liket ble dumpet i Grenland, mens avdødes bil ble etterlatt nær Drammen. Dette gjorde at det ble vanskelig for politiet å etterforske saken, og at det dermed tok en måned før 64-åringen ble funnet død i sjøen.

Samtidig har retten trukket fra litt på straffen fordi begge tiltalte meldte seg selv for politiet og innrømmet raskt at de hadde vært voldelige mot avdøde.

I tillegg til straffen på 13 års fengsel er de to rumenerne dømt til å betale de etterlatte i overkant av 1,6 millioner kroner.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse