PÅ TUR: Det å gå på tur har blitt ekstra populært den siste tiden. Foto: Gorm Kallestad

Du bør skynde deg: Slik blir turværet i Telemark resten av uka

Den siste uka har det stort sett vært tilnærmet vårstemning i de sørlige delene av Telemark. Snart blir det kjøligere igjen...

Ifølge statsmeteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk Institutt er det de første dagene man kan vente seg det beste turværet i disse korona-tider.

– Onsdag og torsdag vil man i Grenland og sørlige deler av Telemark få temperaturer på 10-11 grader. Det vil bli perioder med sol, men stort sett en skyet værtype. Nedbør ser det ikke ut til å bli i disse områdene den nærmeste tiden, sier Granerød.

Kulda vender tilbake

Inn mot helgen vil derimot vinden snu og kom inn fra nord. Dette vil gi en betydelig kjøligere værtype.

– Selve helgen ser ut til å bli mye kaldere. Fredag og lørdag vil temperaturene i Grenland ligge på fem-syv grader, mens det søndag og mandag ser ut til å bli enda litt kaldere, sier Granerød.

Han legger til at den samme tendensen gjelder for andre deler av fylket.

– I fjellområdene i både øst og vest er det allerede kjølig, men enkelte områder kan det i løpet av helgen bli temperaturer helt ned mot ti minusgrader. I de vestlige fjellområdene ser det også ut til at man kan få nedbør, og da betyr det selvsagt snø. Østafjells ser det derimot ut til å bli nedbørsfritt, sier meteorologen.

Fare for skogbrann

Lokalt brannvesen gikk før helgen ut med en sterk anmodning om å droppe bruk av åpen ild. Til tross for at en kjøligere værtype er på vei har Meteorologisk institutt sendt ut et farevarsel om skogbrann.

– Det er moderat fare for skogbrann på grunn av mildværet de siste dagene. Så man må passe på om man fyrer opp et bål på skogsturen, sier Granerød.