Kristin Sekse, kommuneoverlege i Nome og Midt-Telemark. Foto: Andreas Soltvedt

En person har fått påvist korona - første smittetilfelle i kommunen siden april

En person i Nome kommune har fått påvist covid-19 fredag. Personen har blitt smittet i forbindelse med reise i «grønt» land.

– Det er påvist et nytt tilfelle av Covid-19 i Nome i dag. Smittesporing er utført, den smitta og nærkontakter er informert. Smitte er fra «grønt» utland, opplyser opplyser kommuneoverlege Kristin Sekse på kommunens nettsider fredag.

I mars og april hadde kommunen syv påviste tilfeller, men så har det vært rolig i kommunen.

– Vi fikk bekreftet smittetilfellet i dag, og smitteføringen er allerede utført. Vi har fått tak i alle nærkontaktene til vedkommende. Det er ikke mange for personen har holdt seg i karantene, og vi har derfor ingen grunn til å tro at flere har blitt smittet, sier kommuneoverlegen til Varden.

Symptomer

Hun vil minne folk på holde avstand og være nøye med håndvasken.

– Vi ser en at det er en del forkjølelse som går nå, og vi ønsker å teste så mange som mulig. Alle som har symptomer bør ta kontakt med legesenteret, sier hun.

Midt-Telemark

Sekse er også kommuneoverlege i Midt-Telemark kommune. Hun opplyser at de også har fått beskjed om et smittetilfelle her, men at personen det gjelder ikke har oppholdt seg i kommunen på lang tid.

– Personen har bostedsadresse i kommunen, men oppholder seg ikke her. Det er derfor ikke grunn for oss å gjøre tiltak i denne sammenhengen, sier hun.

Les også
Smitte i fire reisefølger i Skien etter reise i «røde land»: – En negativ utvikling vi er urolige for