Bildet viser fsallskjermen som jagerpiloten hadde på seg da han skjøt seg ut av flyet før det styrtet i varehuset i California i USA.
Bildet viser fsallskjermen som jagerpiloten hadde på seg da han skjøt seg ut av flyet før det styrtet i varehuset i California i USA. Foto: AP / NTB scanpix

F16-fly kolliderte med et varehus

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 17. mai.

UD bekrefter Venezuela-samtaler

Utenriksdepartementet bekrefter at Norge er involvert i samtaler om krisen i Venezuela. De har fram til nå verken ønsket å bekrefte eller avkrefte om Norge er involvert i samtalene.

– Vi gjentar vår vilje til å fortsette å støtte arbeidet for finne en fredelig løsning for landet, skriver departementet i en pressemelding.

Mann omkom i trafikkulykke

En mann i 30-årene unndro seg kontroll fra politiet og kjørte etter kort tid inn i et tre i Sarpsborg torsdag kveld. Mannen omkom.

Hendelsen skjedde ved Sandesund-brua. Sjåføren skal ha unndratt seg kontroll ved Esso-stasjonen. Sjåføren skal ha truffet treet etter "få minutter", ifølge politiet.

KEiiNO videre til finalen

KEiiNO sikret seg en plass i Eurovision-finalen lørdag og skal synge i andre halvdel av showet. Det tror de er en stor fordel.

Finalen arrangeres i Tel Aviv i Israel lørdag. Også våre naboer Sverige og Danmark er med videre.

F-16-fly styrtet i varehus

Et F-16-fly på vei tilbake til March Air Reserve Base i Moreno Valley i California krasjet i en bygning og tok fyr etter at piloten hadde skutt seg ut torsdag.

Major Perry Covington, talsperson ved militærbasen, sier den eneste piloten i flyet rakk å skyte seg ut før styrten og at han ikke ble skadd.

Arkitekten bak glasspyramiden i Louvre er død

Den kinesisk-amerikanske arkitekten I.M. Pei døde torsdag, 102 år gammel. Han regnes som en av verdens største mestre innen moderne arkitektur.

I.M. Pei skapte mest kontrovers med glasspyramiden som ble Paris-museet Louvres nye inngang i 1989, hatet av mange franskmenn, men hyllet og anerkjent av enda flere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.