annonse

Få hele oversikten her: Dette skjedde i natt

Politi
Politi: Illustrasjonsfoto (Foto: NTB scanpix)

Dette er de viktigste nyhetene natt til torsdag 8. november.

  • NTB

Ingen pågrepet etter skyting i Oslo

Politiet rykket ut med store styrker etter at det ble avfyrt skudd utendørs på Bogerud i Oslo onsdag kveld. Ingen er pågrepet. Det ble avfyrt to skudd opp i lufta og ikke mot noen, ifølge vitner.

I løpet av natta overtok krimvakta etterforskningen, der vitner er avhørt og innsatsen på åstedet avsluttet.

Mann i 20-årene tiltalt for drapsforsøk

Mannen som knivstakk to menn og selv ble skutt i beinet av politiet i Skogn i Trøndelag i juni, er nå tiltalt for drapsforsøk og grov kroppsskade etter hendelsen.

Ifølge tiltalen skal han ha vært i psykotisk tilstand, skriver Adresseavisen. Statsadvokat Kaia Strandjord legger ned påstand om at mannen skal overføres til tvungent psykisk helsevern.

Russland tar opp Nord-Korea-sanksjoner i FN

Russland har bedt om et møte i FNs sikkerhetsråd for å diskutere sanksjonene mot Nord-Korea. Samtalene vil trolig skje bak lukkede dører.

Ønske om et møte kommer bare timer etter USAs president Donald Trump sa at han ikke «har noe hastverk» når det gjelder å løse krisen rundt Nord-Koreas atomprogram.

CNN-reporter ikke ønsket i Det hvite hus

CNNs korrespondent i Det hvite hus, Jim Acosta, har fått akkrediteringen sin inndratt etter en konfrontasjon med president Donald Trump på en pressekonferanse.

– Det hvite hus har inntil videre inndratt akkrediteringen til reporteren som var involvert, sier talskvinne Sarah Huckabee Sanders i Det hvite hus og legger til at Acosta er utestengt fra Det hvite hus.

Trudeau sier unnskyld til jødiske flyktninger

Canadas statsminister sa onsdag unnskyld til jøder på flukt fra Nazi-Tyskland som ble nektet innreise i Canada før andre verdenskrig.

Den konkrete hendelsen statsministere viser til gjelder et skip med 907 tyske jøder som kom til Canada i 1939, på flukt fra nazistenes undertrykkelse. Skipet måtte vende tilbake til Europa.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse