annonse

Fengsles i tre og et halvt år for voldtekt på Bluesfestivalen

bluesfestivalen
bluesfestivalen: (Foto: Arkiv)

De drakk alkohol sammen hele formiddagen, men at mannen skulle bli med venninnene inn i teltet etterpå var slett ikke en del av avtalen.

  • Nils Skumsvoll

Hendelsen skjedde sommeren 2015.

Ble kjent året før

To venninner hadde blitt kjent med det de da opplevde som et hyggelig ektepar på Bluesfestivalen i 2014, og via en chat på Facebook avtalte de å slå opp telt ved siden av hverandre året etter også.

Det var imidlertid bare mannen som dukket opp på festivalen denne gangen.

På dag to ble de to av arrangementet ble venninnene stående å drikke en del alkohol sammen med tiltalte og en kammerat på campingplassen fra tidlig formiddag.

Etter en stund gikk de to kvinnene til teltet sitt for å sove litt. Etter en stund kom også tiltalte inn gjennom åpningen, og la seg mellom de to sovende kvinnene.

Så langt er partene enige i hendelsesforløpet.

Det som skjedde videre er mannen og kvinnen imidlertid svært uenige om.

Må i fengsel

Mannen mener kvinnen samtykket i at han berørte henne seksuelt, mens kvinnen forklarte at hun våknet av at han hadde seksuell omgang med henne, mot hennes vilje.

Kvinnen fikk medhold i retten.

Etter rettens syn ligger tiltaltes handling i herværende tilfelle svært nært opp til voldtekt.

Mannen, som kommer fra Akershus, ble dømt til tre år og seks måneder i fengsel. Ha må også betale kvinnen en erstatning pålydende 125.000 kroner.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.