Avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet i forbindelse med situasjonen om bord i Hurtigruteskipet Roald Amundsen søndag. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

FHI: Hurtigruten brøt avtale om å informere passasjerer

Folkehelseinstituttet mener at Hurtigruten brøt en avtale de hadde inngått om at selskapet skulle informere passasjerene om koronasmittede om bord, melder NRK.

Ifølge avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet bekreftet rederiet i et møte onsdag at de skulle varsle alle passasjerene på den aktuelle seilasen.

– Vi ble ikke informert om at Hurtigruten deretter endret standpunkt og ikke varslet passasjerene. Først fredag forsto vi at Hurtigruten hadde brutt avtalen fra møtet og latt være å varsle passasjerene, sier hun til kanalen.

Hurtigruten ønsker ikke overfor NRK å kommentere opplysningene fra Folkehelseinstituttet. De viser til hva konserndirektør Daniel Skjeldam sa mandag. Da la rederiet seg flat og innrømmet svikt i rutinene.

Koronasmittet hurtigrutepassasjer innlagt på sykehus

En eldre person er lagt inn på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) med bekreftet covid-19. Personen var passasjer på hurtigruteskipet Roald Amundsen.

Det opplyser UNN på Twitter tirsdag formiddag.

Vedkommende var passasjer på den andre seilasen med ekspedisjonsskipet, ifølge sykehuset.

Fire av besetningsmedlemmene på Roald Amundsen er fortsatt innlagt ved sykehuset, men flere av dem blir trolig utskrevet i løpet av de nærmeste dagene, opplyser UNN.

Les også
Utenlandsferjer strammer inn smittevernkravene
Les også
Hurtigruten erkjenner svikt i interne rutiner og stopper alle ekspedisjonscruise-seilinger
Les også
Myndighetene frykter et større smitteutbrudd: – Vi er bekymret