SMITTEVERN: Sykehuset Telemark har satt opp et telt utenfor akuttmottaket. Der pasienter med mistanke om koronasmitte sorteres fra andre, og deretter tas inn gjennom en egen inngang. Foto: Torbjørn Tungesvik

Fire innlagte ved Sykehuset Telemark: – Yngre blir også veldig syke

Sykehuset Telemark melder at de torsdag har fire innlagte pasienter med koronavirus.

– Dette er en pasient som er lagt inn det siste døgnet, sier Lars Kittilsen, kommunikasjonssjef ved Sykehuset Telemark (STHF).

– Yngre blir også veldig syke

Torsdag er det dermed fire pasienter som er lagt inn med koronavirus i Telemark. Sykehuset kan ikke komme med ytterligere opplysninger om alder på pasientene eller om de ligger i respirator.

– Men det sier seg selv at de som blir lagt inn er syke og trenger hjelp fra sykehuset. Dette er pasienter som har behov for tettere oppfølging enn de kan få hjemme. Det er en oppfatning blant befolkningen om at det er de eldste som blir dårligst, men yngre blir også veldig syke, sier han.

Ikke vent

Kittilsen kommer med en klar oppfordring til de som vet de er smittet og som får tiltakende symptomer:

– Ikke vent med å ta kontakt, men si fra i tide. Det er viktig at behandling blir startet på tidligst mulig tidspunkt, sier han.

STHF jobber nå med å planlegge for hva som kommer.

– Vi er noe forsinket når det gjelder antall syke sammenliknet med andre sykehus og landsdeler. Vi følger nøye med på hva som gjøres ved andre sykehus for å høste kunnskap, sier Kittilsen.

Seks ansatte smittet

Antall ansatte med koronasmitte ved STHF ligger uforandret på seks personer.

– Vi har i dag 134 ansatte i karantene, men det er ventet at det vil bli færre, sier Kittilsen.

Fra Kragerø

Kragerø kommune melder onsdag at ett tilfelle av Covid-19 er påvist i kommunen. Pasienten er innlagt på sykehus og smittesporing pågår, skriver de på sin nettside.

Artikkelen fortsetter under annonsen.