annonse

Fire norske tenåringsjenter har anmeldt voldtekter i Hellas

SKJEDDE PÅ FEST
SKJEDDE PÅ FEST: Alle de fire norske jentene er i slutten av tenårene. Voldtektene skal ha skjedd i forbindelse med at de hadde vært på byen eller på diskotek i Hellas. (Foto: NTB Scanpix)

De siste ukene har Europeiske Reiseforsikring fått meldt inn fire voldtekter av unge, norske jenter i Hellas.

  • NTB

Alle sakene har likhetstrekk, og Europeiske har aldri tidligere sett en slik konsentrasjon av anmeldte voldtekter.

– Vi velger nå å si ifra om dette, da vi mener vi har et ansvar for å fortelle om en slik alvorlig utvikling, sier Jon Berge, informasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring. 

– Det kan være tilfeldig at dette skjer samtidig med alt vi sett i media om festkulturen på de greske øyene, men det er like fullt informasjon som bør frem, sier han.

– Hvert år får vi meldt inn voldtekter, men vi har aldri fått det i et slikt omfang, på så kort tid og fra kun ett land, sier Berge.

Fest og alkohol

Alle de fire norske jentene er i slutten av tenårene. Voldtektene skal ha skjedd i forbindelse med at de hadde vært på byen eller på diskotek i Hellas. Jentene er tatt vare på og får støtte og oppfølging.

– Dette minner oss om at det skjer svært alvorlige ting på disse party-stedene. Det er derfor viktig at alle som beveger seg ut i dette nattelivet også er klar over at ikke alle vil dem vel. Pass spesielt på at du aldri er alene eller for beruset, sier Berge.

Vanskelig med behandling

En annen uheldig utvikling i Hellas er at det har vært vanskelig å få forebyggende behandling mot HIV etter de anmeldte voldtektene. I Norge og de fleste vestlige land får du automatisk slik behandling etter en voldtekt.

– I år har dette vært vanskelig i Hellas. Noen steder sier sykehusene de ikke har medisinen, mens andre igjen ikke gir det med mindre politiet ber dem om å gjøre det, sier informasjonsdirektøren i If og Europeiske.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse