annonse

Fjord Line i pengetrøbbel

SLITER
SLITER: Pengene renner fort ut av kassen til Fjord Line. Nå har rederiet bedt om lettelser på lån og skal kutte kostnader. Eieren er klar til å bruke mer penger for å holde selskapet flytende. (FOTO: TORE ØYVIND MOEN)

Eieren klar til å pumpe inn nye 100 millioner for å holde selskapet flytende.

  • Oliver Orskaug

Rederiet Fjord Line, som seiler fra Langesund til Danmark og Vestlandet, sliter økonomisk.

Facebook-knapp kommer her

I år vil underskuddet bli svært lite trivelig for eierne, og det kommer på toppen av et underskudd på 130 millioner i fjor.

Har brukt millioner

Ifølge Finansavisen har hovedeier Frode Teigen nå garantert for en emisjon på 100 millioner kroner i rederiet.

Det kommer i tillegg til et garantibeløp på 130 millioner fra tidligere i år, og et personlig lån til selskapet på 50 millioner.

Selskapet har obligasjonsgjeld etter bygging av to nye skip med nybrottsteknologi.

Skipene ble forsinket fra verftet og rederiet fikk ikke fylt drivstoff slik som ønsket. Det har ført til at forventede inntekter har uteblitt og ekstrautgifter har påløpt.

Fjord Line er nå så presset økonomisk, at de i går ba obligasjonseierne om lånelettelser.

Pilene peker opp

Selv om økonomien i selskapet er begredelig for øyeblikket, så er mye av de utgiftene som nå bokføres engangsutgifter, skriver Finansavisen.

Selskapet sikter mot et overskudd neste år.

Antall passasjerer i 1. halvår er mer enn doblet, fra 128.000 til 278.000.

Ifølge Finansavisen skal Fjord Line nå kutte kostnader med 70 millioner kroner, og de regner med å spare 50 millioner kroner på reduserte drivstoffutgifter.

LES OGSÅ:

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse

annonse