Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX . Foto: Gorm Kallestad

Flere banker setter ned boliglånsrenta

Danske Bank, Sparebanken Sør og Sbanken senker boliglånsrenta med inntil 0,5 prosentpoeng etter at Norges Bank i forrige uke kuttet styringsrenta med 0,75 prosentpoeng.

Danske Bank skriver i en pressemelding at de kutter boliglånsrenten for eksisterende kunder med inntil 0,5 prosentpoeng, mens Sbanken skriver i sin pressemelding at kuttet gjelder samtlige flytende boliglånsrenter.

– Ekstraordinær situasjon

Landssjef Trond Mellingsæter i Danske Bank at han forstår at noen stiller spørsmål ved hvorfor bankene ikke kan justere renten med like mye som Norges Bank gjør.

– I den ekstraordinære situasjonen vi nå befinner oss i, med stor usikkerhet i finansmarkedene, fører ikke kutt i styringsrenten til Norges Bank automatisk til at prisen som bankene betaler for å hente inn penger til utlån har falt tilsvarende. Pengemarkedsrenten ligger på et mye høyere nivå enn styringsrenten, som gjør at vi ikke kan senke rentene like mye og til samme tid, sier Mellingsæter.

DNB meldte søndag at også de setter ned sine boliglånsrenter med inntil et halvt prosentpoeng.

Sparebanken Sør setter ned for andre gang

Også Sparebanken Sør melder mandag at de setter ned renta på boliglån med inntil 0,5 prosentpoeng. Forrige uke varslet banken en nedgang på 0,35 prosentpoeng, og har nå redusert boliglånsrenten med inntil 0,85 prosentpoeng, opplyser Sparebanken Sør i en pressemelding.

– Vi er opptatt av å hjelpe våre kunder i en vanskelig tid. Mange kunder innvilges nå avdragsfrihet og for andre gang på en uke senker vi utlånsrentene. De to renteendringene slås sammen med virkning fra 15. april, sier adm. dir. Geir Bergskaug i pressemeldingen.

(©NTB)