FRA SØKET: Letingen etter antatt omkommet isklatrer er innstilt. Foto: Rjukan og Tinn Røde Kors Hjelpekorps

For farlig å lete etter antatt omkommet isklatrer

Politiet innstiller søket etter den antatt omkomne isklatreren på Rjukan. Leteområdet er for farlig, framgår det av en pressemelding fra politiet.

Det er en 44 år gammel mann som er savnet etter raset i Juvsøyla ved Vemork.

Les også
Raset på Vemork: – Måtte grave bort flere tonn is og stein med hendene

Politiet har sendt ut denne pressemeldingen:

Politiet har besluttet å utsette søket etter mannen som er savnet på Rjukan, til forholdene gjør det forsvarlig å fortsette søket.

Den savnede 44-åringen var sammen med en klatrervenn da et is- og steinras tok med seg den erfarne klatreren i Juvsøyla på Rjukan. Raset ble ikke utløst av klatrerne selv. Fossen er et populært område blant isklatrere.

Det var klatrervennen som varslet politiet litt før klokken 17 lørdag ettermiddag. Han kom uskadet fra ulykken.

Det har vært gjennomført et omfattende søk etter mannen. Store ressurser, blant annet geolog, tindeveileder på isklatring og øvrig personell med spesialitet på fjellredning har vært involvert i søket Det er også søkt med helikopter, drone og hund etter mannen. Det har vært tett dialog med klatrermiljøene i forkant av beslutningen om å avvente søket til forholdene har bedret seg. Området regnes nå som farlig å bevege seg inn i.

Familien forstår at hensynet til redningsmannskapenes liv og helse er årsak til at man nå må avvente videre leting. Politiet ber videre om at alle respekterer å ikke bevege seg inn i området inntil videre søk kan skje under politiets ledelse.

Politiet og familien vil benytte anledningen til å takke alle som har bidratt i redningsarbeidet og søket, både fra de frivillige organisasjoner, klatremiljøene og mannskap fra øvrige nødetater.