Cecilie Sandbakken og Per Thomas Omholt i Sørøst politidistrikt under en pressekonferanse torsdag.
Cecilie Sandbakken og Per Thomas Omholt i Sørøst politidistrikt under en pressekonferanse torsdag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Foreldrepar siktet etter at deres barn er alvorlig skadd

Politiet har siktet et foreldrepar etter at deres felles barn er alvorlig skadd, opplyser Sørøst politidistrikt.

Politiet har siktet et foreldrepar fra Hønefoss for grov kroppsskade mot et felles barn på elleve uker. Barnet kommer trolig til å få varige hjerneskader.

Politiet holdt en pressekonferanse om saken torsdag.

Barnet ble brakt til Ullevål sykehus 15. juni i år.

– Helsepersonell uttalte at skadene mest sannsynlig var påførte, opplyste politiinspektør Per Thomas Omholt i Sørøst politidistrikt.

Foreldrene er nå løslatt, men har besøksforbud mot barnet som fortsatt ligger på sykehus med alvorlige livstruende skader, herunder omfattende hjerneskader.

Etterforsker for fullt

Sør-Øst politidistrikt, med bistand fra Kripos, etterforsker saken for fullt og har satt inn betydelige ressurser på å finne ut hva som har skjedd med barnet, skriver politiet Sør Øst i en pressemelding. 

Det er Avsnitt for seksuallovbrudd og vold mot barn i Buskerud som etterforsker saken. Påtaleansvarlig på saken er politiinspektør Per Thomas Omholt og politifaglig etterforskningsleder er politioverbetjent Cecilie Johansen Sandbakken.

Det var like etter klokka 08.00 torsdag politiet sendte ut en pressemelding om siktelsen mot foreldreparet.

– 20. juni ble foreldrene siktet for grov kroppsskade. Barnet har alvorlige hodeskader, sier politiinspektør Per Thomas Omholt.