Lars-Kristian og Caroline Eriksen har fått en datter.
Lars-Kristian og Caroline Eriksen har fått en datter. Foto: FOTO: BJØRN BORGE

Fotballfrue fikk smekk for alkoreklame

Siljanparet Caroline Berg «Fotballfrue» Eriksen og ektemannen Lars-Kristian Eriksen måtte nylig forklare seg om alkoholreklame på bloggen hennes i januar.

Det erVGsom skriver dette på sine nettsider tirsdag morgen.

Svensk cider

Kjendisparet måtte forklare seg for Helsedirektoratet da det dukket opp reklame for svensk cider på bloggen hennes i januar.

Annonsen for et svensk cidermerke var i følge avisen plassert over en matoppskrift på Eriksens blogg, og hadde blant annet annonseteksten: «Nu på Systembolaget».

Helsedirektoratet skriver i en e-post til den kjente bloggeren at reklame for alkoholdig drikke er forbudt i Norge. Det var også grunnen til at direktoratet ønsket en redegjørelse fra Eriksen om hva som hadde skjedd - til tross for at annonseteksten ble fjernet en stund etter publisering, forteller avisen.

Visste ikke om annonsene

Odd-spiller Lars-Kristian Eriksen, er daglig leder og markedsansvarlig for konas blogg.

Han skriver, også dette i følgeVG, i en e-post til direktoratet at de ikke var klar over alkoholannonsene før de ble tipset om dem fra en observant leser.

– Disse ble fjernet med en gang vi ble gjort oppmerksomme på det. Jeg ønsker å presisere at det ikke er vi som styrer bannerannonsering på bloggen, men et svensk firma ved navn Spotlife AB. Disse var ikke klar over at det ikke var tillatt med alkoholreklame i Norge, noe som førte til denne feilen, skriver Eriksen.

Han skriver også at de legger seg helt flat etter annonsetabben.

Helsedirektoratet har på bakgrunn av denne redegjørelsen besluttet å avslutte saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er ikke første gang Berg Eriksen får «smekk på fingrene» for alkoholomtale på sin private blogg. For fire år siden la hun ut et innlegg om musserende vin.

Dette skjedde etter at importøren hadde tatt kontakt med henne og flere andre motebloggere og tilbudt alkoholen, ifølgeNRK.no.

LES OGSÅ: