Det står 413 fotobokser langs norske veier. Kapasitetsproblemer, både hos politiet og Vegvesenet, er årsaken til at ikke alle boksene står på hele tiden. Foto: Kyrre Lien / NTB

Fotoboks-grep: Slik skal 70.000 flere fartssyndere tas i år

Politidirektoratets mål for hvor mange fartssyndere som skal tas av fotobokser, er justert opp fra 180.000 tidligere år til 250.000 i år.

Fotoboksene har til nå bare vært i drift deler av døgnet.

– Nå skrur vi boksene på slik at de er på cirka 90 prosent av døgnet. Det gjelder alle fotobokser i hele landet. Antakelig kommer omtrent 70.000 flere til å bli tatt i fotoboks i år enn tidligere år, sier fagdirektør Runar Karlsen i Politidirektoratet til NRK.

– Farten tar liv

Avgjørelsen ble tatt før de mange dødsulykkene i april og mai i år. Politiet og Statens vegvesen håper tiltaket vil føre til færre alvorlige ulykker.

– Det er et trafikksikkerhetstiltak for å få ned farten, for farten tar liv. Vi vet at fotoboksene, både punktmålingene og strekningsmålingene, virker inn på trafikksikkerheten, sier Karlsen.

413 fotobokser

Kapasitetsproblemer, både hos politiet og Vegvesenet, er årsaken til at ikke alle boksene står på hele tiden.

Det står 413 fotobokser langs norske veier. 273 av dem driver punktmåling, mens de andre står langs veier der gjennomsnittsfarten registreres.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Runar Karlsen, her fra tiden som UP-sjef. Foto: Arkiv

(©NTB)