annonse

Fra 42 til 33.000 kvadratmeter på ti år

GJEST:
GJEST: Eiendomsbaron: Emil Eriksrød (30) fra Skien blar opp minst 160 millioner kroner for 14.000 kvadrat i Porsgrunn Næringspark.Foto: Tore Øyvind Moen (Foto: Tore Ø. Moen)

20 år gammel lånte Emil Eriksrød (30) penger til en toroms leilighet. Da startet en reise som i går endte med et oppkjøp for et tresifret millionbeløp.

  • Oliver Orskaug

Etter å ha kikket i noen år på det han selv omtaler som et hjerte i Telemark, kjøpte Emil Eriksrød fra Skien i går tre næringsbygg i Porsgrunn Næringspark. Arealet er på vel 14.000 kvadratmeter.

Prislappen er hemmelig, men etter Vardens kalkyler må Eriksrød ut med et sted mellom 160 og 170 millioner kroner. Handelen er en av de største i fylket på lang tid og lån i DnB sikrer kjøpet.

Facebook-knapp kommer her

Startet med én studentbolig

Før gårsdagens kjøp eide han ca. 19.000 kvadratmeter med kontorer i Skien og Porsgrunn og seks boliger i Telemark og Oslo. Fire av dem leier han ut.

Hele eiendomsreisen startet med kjøpet av en 42 kvadrat stor studentbolig i Bergen for ti år siden. Da studiekameratene flyttet inn i kollektiver og delte husleien seg imellom, gikk Eriksrød i banken og ba om lån. Et lite soverom, stue, en kjøkkenkrok og et bad ga han halvannen million kroner for. Jobb ved siden av studiene gjorde at han kunne betale ned på huslånet.

Startet med uteleie

Banken sa ja til å låne mer og dermed fikk han en leilighet til og sine første leieinntekter. Så, når de glade studiedagene var over solgte han med gevinst som ble pløyd inn i mer eiendom.

30-åringen legger ikke skjul på at han har vært heldig med prisoppgang og lave renter, men det handler også om hardt arbeid.

Thon er en mentor

I fire år har han arbeidet for Hallgrim Thon, nevøen til Olav.

— Jeg har lært enormt mye av Hallgrim, spesielt hvordan verdier kan utvikles og hvordan man skal behandle leietakere, sier Emil Eriksrød.

I går håndhilste han på alle sammen i sine tre nye næringsbygg, pluss at brukte mye tid med sin nye vaktmester som følger med på eiendomskjøpet.

Lånefinansiert

Selv om den unge eiendomsbesitteren har verdier for flere hundre millioner kroner så legger han ikke skjul på at banken har en viss kontroll, selv om Eriksrød står som eier av bygningene.

Han øker lånene sine til DnB med mer enn 100 millioner, men planen er å sikre langsiktige leieavtaler med gode leietakere og betale tilbake det han har lånt.

Sammen med pappa

Emils far Runar Eriksrød slutter nå i jobben sin og begynner som eiendomsutvikler hos sønnen. Til nå har junior bare kjøpt eiendom, men drømmen er å bygge. I Porsgrunn følger et stort tomteområde med på kjøpet.

— Jeg er handlekraftig og har lyst å stikke spaden i jorda så fort som mulig, sier 30-åringen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse