Markedssjef Bjørn Tång (t.v.) og daglig leder Asgeir Knutsen på datarommet, der en operatør kan overvåke industriprosesser over hele verden.
Markedssjef Bjørn Tång (t.v.) og daglig leder Asgeir Knutsen på datarommet, der en operatør kan overvåke industriprosesser over hele verden. Foto: Ragnhild Johansen

Fra 70 til 100 ansatte på to år

Statoil-kontrakt til 80 millioner, levering av kontrollsystemer til Yara og oppbygging av et globalt servicesenter; Emerson satser for fullt.

I januar 2013 var de 70 ansatte i selskapet. Nå teller de 100. Forklaringen er de store kontraktene innen både olje- og landbasert industri.

Statoils kjempefelt Johan Sverdrup har gitt underleverandører håp i desperat hengende oljesnøre. I likhet med en rekke andre underleverandører har det også gitt Emerson gode kontrakter. Emerson henter 70 prosent av inntekten fra offshoreindustrien og har allerede langsiktige rammeavtaler med Conoco Philips, Shell og Total.

Statoil-avtalen som går over en to- til treårsperiode er med på å sikre bedriftens posisjon i markedet.

Yara er kunde

Men det har begynt å svinge rundt den landbaserte industrien. Yaras bambusprosjekt: en ombygging og oppgradering av anleggene på Herøya med en prislapp på 2,3 milliarder kroner, har ført til gode avtaler på leveranse av kontrollsystemer og instrumentering.

At Emerson Norge har tatt over salget av selskapets egenutviklede ventiler, Fisher Ventilene, har betydd enda et pluss i regnskapet.

Fra dette datarommet skal en operatør kunne overvåke industriprosesser over hele verden.
Fra dette datarommet skal en operatør kunne overvåke industriprosesser over hele verden.

Salget har tidligere gått via en agent slik at inntektene har gått utenom regnskapene til Emerson Norge. Dermed kan bedriften bokføre etter hvert en årlig omsetning på mellom 50 og 70 millioner kroner.

Overvåker drift

Etablering av et servicesenter for fjernovervåking av installasjoner worldwide onshore som offshore er det neste store prosjektet selskapet jobber med. Ved hovedkontoret i Porsgrunn dreier det seg om å bygge et litt stort datarom med store dataskjermer.

Etter hvert skal operatører kunne overvåke for eksempel begynnende materialtretthet i ventiler på en av Exxons oljeinstallasjoner i Sør-Kina havet.

Emerson Norge har hovedkontor i Porsgrunn og kontorer i Bergen, Stavanger og Oslo. Selskapet ligger an til en omsetning på rundt 450 millioner i år og har store ambisjoner.

Fjoråret gikk i minus med nesten 27 millioner på grunn av to uheldige internasjonale prosjekter, men daglig leder Asgeir Knutsen sikker på at de nye kontraktene er med på å sikre videre vekst og drift i selskapet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.