annonse

Fylte skogen med turglade folk

Sofaspeidere
Sofaspeidere: Debora (f.v.), Adele, Mia, Hanne Marte, Celina, Ågot og Birthe slappet av rundt varmen fra bålet og delte gode historier med hverandre. Andre som var litt mer aktive, kalte dem for sofaspeidere, men det ville de ha seg frabedt. De har nemlig overnattet utendørs i helgen, svømt i badeanlegget i Fritidsparken og kost seg i kulda. – Det er moro å være med i speideren. Alle burde bli medlem, sa de i kor da Varden besøkte dem. ALLE (Foto: OLIVER ORSKAUG)
turdag fritidsparken
turdag fritidsparken: Miriam (6) er ikke med i speideren ennå, men hun stortrivdes med å klatre i apparatene speidermedlemmene hadde bygd. En dag blir hun kanskje en ekte speider selv også.
PÅ LAND
PÅ LAND: Sjøspeideren i Langesund var landkrabber for et døgn og teltet i Skien. Fra venstre sitter Liven, Julie Christine, Julian, Andreas og Erick.
SKOGSKOKKER
SKOGSKOKKER: Emma (4), Caroline (3) spiste pølser og pannekaker av økologisk melk som Lillian og Knud tilberedte over bål og i jernpanne. (Foto: )
RACER
RACER: Kristian (4) elsker fart og suste av gårde med Ingrid Nordli. (Foto: )
PINNEBRØD
PINNEBRØD: Adriana (4) var med ut i skogen sammen med mamma Anette og pappa Richardo Henriquez. Nybakt brød på pinne smakte godt. (Foto: )
DEBUT
DEBUT: Embla (2) liker oppoverbakker. Er det en ny Johaug vi ser? (Foto: )

Speidere, unger på akebrett og ski, og voksne som varmet seg ved bål og drakk kaffe og kakao, preget skogen ved Fritidsparken i går.

  • Oliver Orskaug

Noen hadde sovet ute i telt hele natten, mens andre bare strakk på beina i noen timer.

Uansett, var målet til Turistforeningen oppfylt. Få folk ut på tur.

Speidere slo leir

Et hundretalls speidere hadde tatt turen til Skien for å teste sine ferdigheter og være sammen i ett døgn utendørs en vinternatt.

Selv om sommervarmen var måneder på avstand, storkoste speidere i alderen 12 til 18 år seg rundt flere bål, hvor de grillet mat og pratet om løst og fast.

Sjøspeidere fra Langesund hadde blitt landkrabber for en stund, og lærte bort sine ferdigheter fra sjøen som også kan være kjekke å kunne på land.

– Speideren er bra. Det er en fin måte å bli kjent med folk på også lærer man noe nyttig hver eneste onsdag når vi møtes, ble Varden fortalt av en gjeng som varmet seg rundt et bål.

Vil ha folk ut av godstolen

Det var ikke bare speiderne som var i skogen ved Fritidsparken. Turistforeningen markerte det de kaller «Kom deg ut-dagen» over hele landet. I Telemark var det arrangementer ni steder.

Rundt 200–300 mennesker møttes i Skien, men nasjonalt regner man med at det var rundt 50.000 som deltok i går. At man ikke har ski eller akebrett var ingen unnskyldning for å bli hjemme. De uten ski, fikk låne et par av Skien kommune.

På programmet sto natursti med oppgaver som skulle løses. De som liker fart og moro deltok i akekonkurransen, hvor alle fikk premie, om de vant eller ei.

Spredt over hele Telemark

– Det er et veldig bra tiltak, sa Anette Henriquez.

Hun var i skogen med mannen sin og datteren Adriana.

Foruten samling i Skien, fikk de som deltok på utedagen i Bamble servert ostesmørbrød stekt over bål, mens de som var i Vinje fikk gå tur i mørket med lykt på hodet. I Seljord dro man i gang skileik og det var ulike tilbud for innbyggerne i Morgedal, Lunde, Bø, Siljan og på Gautefall.

Turistforeningen stilte med brøddeig og bålplasser, og oppfordret folk til å ta med pølser og annet som kunne stekes.

Lillian og Knud fra Skien stilte med jernpanne og pannekakerøre laget av økologisk melk fra Røros. Bedre kan det knapt bli.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.