annonse

Gamere streamer inn penger til Kreftforeningen

PENGENE STRØMMER INN
PENGENE STRØMMER INN: Joachim Haraldsen (21), Preben Fjell (23), Håvard Nordlie Mathisen (19) , Dennis Vareide og Ruben Vareide har samlet inn over 40.000 kroner til Kreftforeningen ved hjelp av direktesendt nett-tv i dag. (FOTO: PRIVAT)

På åtte timer har fem gamere på Stathelle samlet inn over 40.000 kroner til Kreftforeningen.

Vendy Berg Hegle

Dennis Vareide (23), Joachim Haraldsen (21), Preben Fjell (23), Håvard Nordlie Mathisen (19) og Ruben Vareide (22) driver Rakkerfilm AS, som produserer vidoer til nettet. Siden klokken 12.00 lørdag har de hatt direktesending på nettet til inntekt for kreftforeningen, under navnet «Prebz og Dennis mot kreft».

Facebook-knapp kommer her

– Vi vil vise at gamere ikke bare sitter på rumpa og drikker energidrikk, men at vi også kan bidra med noe til et veldedig formål, sier Mathisen.

Før de startet direktesendingen, som sendes fra boligen deres på Stathelle, hadde de et håp om å samle in 30.000 kroner. Mens det fortsatt var fem timer igjen av sendingen har de slått målet med 10.000 kroner.

– Veldig moro! Det er imponerende at så mange har donert så mye, sier Vareide. Hvor mye Kreftforeningen har fått når sendingen er omme, gjenstår å se.

20.000 seere

Sendingen varer fram til midnatt, og  i syvtiden lørdag kveld anslår de at til sammen over 20.000 har vært innom kanalen deres i løpet av de åtte første timene. Seertallet har ligget stabilt på rundt 3000 hele tiden.

– Seerne er fra hele landet, og noen i USA. Jeg tror det må være en rekord i norgessammenheng, at så mange ser på en kanal som ikke er profesjonell, sier Vareide, og opplyser at sendingen har blitt planlagt og forberedt i et par måneder.

Måne for en god sak

I tillegg til å ha direktesending fra at de spiller, har de også hatt noen timer med «Lørdagskos live»

– Det er en av de mest populære kanalene våre, hvor vi tar i mot spørsmål og utfordring fra seerne, forklarer Vareide.

Seerne er ikke nådige, noe broren til Dennis, Ruben Vareide fikk erfare i kveld. For den gode saken har hårmanken hans blitt redusert til en solid måne.

– Ellers går utfordringene mye i å spise mye rart. Kanel og sitron, ting som svir. Eller å stappe så mange bamsemums i munnen som mulig i munnen, sier Vareide.

Gamere på fulltid

For at dette skal være mulig, må gjengen være rimelig populære fra før. De driver til sammen tre youtube-kanaler, PrebzOgDennis, NoobWorkify og Alacho. Samlet har de omlag 50.000 følgere, og de legger ut videoer så godt som hver eneste dag.

– Vi legger ut videoer av oss selv som spiller, også legger vi kommentarer over. Vi gjør mye moro ut av det, sier Mathisen.

– Vi lever av det alle sammen. Idet siste har dette vokst veldig i Norge, og vi får en god del reklameinntekter fra videoene, i tillegg til at vi driver med salg av t-skjorter og sånt,  sier Vareide,  som kan fortelle at han og Preben begynte å lage filmer på norsk for et års tid siden, men de har laget på engesk i flere år. På den engelske youtubekanalen har de 350.000 abonnenter, mens de har 25.000 på den norske.

FLERE SAKER P� VARDEN.NO:

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse