annonse

- Glad jeg lever

SLET MED HODEPINE: SLET MED HODEPINE: Hedda Kise slet med det hun tolket som migrenesymptomer da hun gikk gravid. Legene tror hun kan ha hatt svulsten i flere år. FOTO: REIDAR PEERSEN (Foto: REIDAR PEERSEN)

Hjernesvulsten lå vanskelig til og derfor tok det to forsøk før operasjonen ble vellykket. Hedda Kise tror at hun hadde englevakt som fikk fjernet svulsten i tide.

  • ? SE DVERGSDAL Ase.dvergsdal@varden.no

BÆRUM- Jeg er utålmodig etter å komme hjem til hverdagen og til å være mamma igjen, sier Hedda Kise. Programlederen fra Skien oppholder seg for tiden på opptreningssenteret Godthaab i Bærum, etter at hun 16. februar fikk operert vekk en hjernesvulst.

Komplikasjoner

Det var på ettermiddagen 13. februar at svulsten ble oppdaget, og samme kveld ble hun i all hast lagt inn for operasjon på Rikshospitalet. Svulsten viste seg å være godartet, men var "ondartet" i den forstand at den lå vanskelig til.

- Jeg ble vekket hver time for at legene skulle se hvordan det gikk. Det sier litt om hvor farlig situasjonen var, forteller hun.
Under den første operasjonen fikk legene bare vekk en flik av svulsten. Etter dette var situasjonen en periode kritisk, men tre dager etterpå ble operasjonen vellykket. I ettertid har legene fortalt henne at de tror hun har hatt svulsten i hjernen i flere år. Da hun gikk gravid med tvillinger for litt over et år siden slet hun med det hun antok var migrenesymptomer, og trodde hodepinen skyldtes overarbeid. Konsentrasjonsproblemer har også kommet og gått de siste årene, uten at hun noensinne tenkte tanken på at plagene kunne skyldes hjernesvulst.

Først for få uker siden ba hun selv om en MR-undersøkelse. Hedda er glad for at hun tok sjekken i tide. Om svulsten hadde vokst seg større kunne trykket i hjernen blitt for stort, og da kunne alt gått mye verre.

Takker for blomster

En hevelse i hjernen etter operasjonen gjør at hun fremdeles sliter med vondt i hodet, svimmelhet og synsforstyrrelser. Når hun blir sliten kan hun også snakke feil. Andre dager merker hun lite til operasjonen. Ved Godthaab blir hun i første omgang værende ut mars, men symptomene vil trolig fortsette i rundt tre måneder etter operasjonen. De siste dagene har hun brukt mye tid på å trene seg opp, ved å gå tur i naturen rundt rehabiliteringssenteret.
- Tror du at du kan fortsette å jobbe som før operasjonen?
- Ja, og det gleder jeg meg til. Jeg måtte si fra meg et nytt tv-prosjekt på grunn av operasjonen, men det blir bare en bagatell i forhold til alt det andre. Jeg kunne ha dødd, men jeg lever! sier Kise.

I tiden etter operasjonen har hun hatt besøk av familien hver eneste dag. Hun har også mottatt mange SMS-er og blomster fra venner, kollegaer og fra helt ukjente personer.
- Det er veldig koselig, og har styrket meg. Jeg føler også at jeg har blitt så godt ivaretatt på nevrokirurgisk avdeling på Rikshospitalet, sier hun takknemlig.


(Arkivartikkel fra 10.03.2007)
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse