Tirsdag ble det funnet en granat i en hage i Parkveien. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Granat funnet i nærheten av statsministerboligen

Politiet har konkludert med at det var en gammel granat som ble funnet under gravearbeider like ved statsministerboligen i Parkveien i Oslo tirsdag.

Politiet fikk melding om funnet, som ble gjort i forbindelse med gravearbeider mellom Riddervolds gate og Colbjørnsens gate, klokken 11.15. En drøy time senere var bombegruppen på plass.

– Politiets bombegruppe har undersøkt gjenstanden og konkludert med at det er en granat, opplyser operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB ved 13.30-tiden.

Kort tid etter opplyser politiet på Twitter at det er snakk om en skarp granat som har ligget lenge under jorda.

– Den ansees ikke farlig nå og vil bli fjernet av bombegruppa vår så snart som mulig. Sperringene er redusert noe slik at trafikken nå går i Parkveien, opplyser politiet.

– Det er anleggsarbeidere i Slottsparken som i forbindelse med graving har kommet over noe som kan være et sprenglegeme. Dersom det er det, er det en granat fra krigens dager, sa operativ uteleder Nicolai Backe-Henden til NTB før det ble konstatert at det er snakk om en gammel granat.

Han beskriver gjenstanden som rundt 30 centimeter lang.

Politiet sperret av et område på 100 meter, men sier sperringene er fjernet slik trafikken nå kan komme i gang igjen.

Statsministerboligen og slottet ble varslet, i tillegg til andre berørte i området. Regjeringens representasjonsbolig og flere ambassader ligger også i nærheten av funnstedet.

Politiet har sperret av et området i Parkveien i Oslo etter funn av det som kan være en gammel granat. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix