TUSENVIS: Kragerø har rundt fire tusen hytter på fastland og øyer. Foto: Arkiv

Grenland-ordførere går hardt ut mot unntak i hytteforbud

Ordførerne i de seks Grenland-kommunene er sterkt kritiske til at Regjeringen åpener for at korona-smittedes familiemedlemmer, som er i karantene, kan bo på hytta,

Det skriver ordførerne Trond Ballestad (Skien), Robin Kåss (Porsgrunn), Hallgeir Kjeldal (Bamble), Grunde Wegar Knudsen (Kragerø), Kjell Abraham Sølverød (Siljan) og Tor Peder Lohne (Drangedal) i en felles pressemelding fredag.

Les også
Endring i ny hytteforskrift: Kan likevel dra på hytta

«Vi er sterkt uenige»

«Vi er veldig fornøyd med at forbudet mot overnatting i fritidshytter endelig ble vedtatt. Vi ber alle om å forholde seg til dette, noe vi håper og tror vil skje.

Regjeringen åpner imidlertid for at familiemedlemmer som er i karantene kan bo på hytta, når årsaken til karantenen er at noen andre i familien er bekreftet smitta av koronaviruset. Det gir ingen mening, og vi er sterkt uenige i dette unntaket.

Sannsynligheten er høy for at personer som er tett på andre som er smitta, også selv kan være smitta. Det er jo nettopp derfor de er i karantene. Det er disse personene regjeringen nå gir lov til å dra på hyttene sine. Resultatet er at vi sender folk med høy risiko for smitte på hyttene sine, mens de som ikke er i karantene og har lavere sannsynlighet for smitte, skal være hjemme.

Dette river bort hele formålet med forbudet.

I tillegg har vi ingen mulighet til å kontrollere og håndheve forbudet, eller oppfølgingen av unntaksregelen.

Vi krever at regjeringen i dag endrer forskriften, slik at reglene også gjelder de som er i karantene.Vi ber innstendig om at ingen fra andre enn hjemkommunen bruker hyttene sine nå», skriver ordførerne i pressemeldingen.

Les også
Hytteeiere krever at hytteforbudet endres til påske

Endret forskriften

Det var torsdag at helseminister Bent Høie innførte hytteforbudet. I siste liten ble forskriften til det nye hytteforbudet, som forbyr overnatting på fritidseiendom i annen kommune enn der man er folkeregistrert, endret.

Det betyr at det likevel vil være lov til å dra på hytta, men altså ikke overnatte.