annonse

Gutt fikk i seg sovepiller i barnehagen

FRYKTELIG OPPLEVELSE
FRYKTELIG OPPLEVELSE: FRYKTELIG OPPLEVELSE: – Det var en fryktelig opplevelse for alle her; jeg får fort satt vondt når jeg snakker om det, sier styrer Heidi Omdal. Heldigvis går det bra med gutten som ble lagt inn på sykehus etter å ha fått i seg sovepiller som barna fant på barnehagens uteområde.BEGGE FOTO: TORBJØRN TUNGESVIK (Foto: TORBJØRN TUNGESVIK)
MISBRUKES
MISBRUKES: MISBRUKES: Uteområdet til Hovenga barnehage byr på gode muligheter for lek, men tydeligvis også for andre aktiviteter. (Foto: )
Får få slike meldinger

En tre år gammel gutt ble innlagt på sykehus etter at han hadde spist piller han fant på uteområdet i Hovenga barnehage.

  • Torbjørn Tungesvik Torbjorn.tungesvik@varden.no

29. september begynte som en ganske vanlig dag i Hovenga barnehage. Men da barna var ute og lekte, la en av de voksne merke til at noen av ungene hadde samlet seg i ring rundt noe.

Facebook-knapp kommer her

Lå i en pastill-eske

– Da hun gikk bort til dem, så hun at en av dem holdt på en Frisk-eske, forteller styrer Heidi Omdal.

Men det var ikke Frisk-pastiller i esken. Det var en slags tabletter, men den ansatte visste ikke hva slags.

– Hun spurte barna om noen av dem hadde spist noen. Alle de som sto rundt esken sa nei, men en annen gutt svarte at han hadde spist en. Den ansatte merket da at gutten allerede begynte å bli sløvet, sier Omdal.

Gutten som hadde spist av pillene var bare tre år gammel. De ansatte tok ham rett til legesenteret i nærheten. Derfra ble han sendt til sykehus i ambulanse.

– Det var en fryktelig opplevelse for alle her; jeg får fortsatt vondt når jeg snakker om det, sier styreren.

Uansett om han spiste én eller flere piller, ble dosen stor for en treåring. På sykehuset ble han behandlet med flytende kull.

– Hendelsen skjedde en mandag, og gutten var innlagt fram til onsdagen. Nå er han frisk og tilbake i barnehagen, forteller en lettet styrer.

Sovepiller

Heidi Omdal har fått vite at det var en type sovepiller eller innsovningspiller gutten hadde fått i seg. Frisk-esken ble sendt med ham til sykehuset, så legene kunne se hva han hadde spist.

Politiet ble også varslet om saken, og har blitt bedt om å kjøre forbi Hovenga barnehage iblant, og se hvem som bruker området når barnehagen er stengt.

Personalet i Hovenga barnehage har lenge hatt som rutine at uteområdet skal sjekkes hver morgen. Flere ganger har de for eksempel funnet brusflasker som er gjort om til hasjpiper. Hun tror noen har mistet sovepillene utenfor barnehagen; ikke at de har lagt dem der bevisst.

– Nå er vi enda grundigere og mer observante. Vi sjekker alt før barna får komme ut, sier Omdal, som fokuserer på at det gikk bra.

– Ting kunne gått mye verre, men jeg har valgt å fokusere på at det gikk bra og alle rutiner ble fulgt, sier styreren.