Tommy Ballestad mener det er viktig at brudd på kommuneloven får konsekvenser. Han har meldt saken om de hemmelige møtene inn for kontrollutvalget.
Tommy Ballestad mener det er viktig at brudd på kommuneloven får konsekvenser. Han har meldt saken om de hemmelige møtene inn for kontrollutvalget.

Han ber Hedda forklare seg om hysjmøter

Hemmelige møter i Skien kommune havner i januar under kontrollutvalgets lupe.

– Det er viktig å få belyst denne saken, sier Tommy Ballestad. Den tidligere og nå utmeldte Bypartiet-politikeren har meldt saken inn for kontrollutvalget der han er en representant.

Dette skjer etter at Varden omtalte saken.I en artikkel 6. desemberhamret jusprofessor Jan Fridthjof Bernt løs mot en kommunens hemmelige møter om plassering av offentlige bygg.

– Brudd på Kommuneloven, mener jusprofessoren.

«Styringsgruppe formålsbygg» består av ordfører Hedda Foss Five, rådmann Ole Magnus Stensrud, samtlige gruppeledere og alle hovedutvalgslederne.

Ingen av møtene har offentlig tilkalling.

Hedda Foss Five
Hedda Foss Five

Aldri konsekvenser

Tommy Ballestad mener det er nødvendig å snu hver stein i denne typen saker.

– Jeg synes det er rart at denne typen saker aldri får konsekvenser. Hva er da vitsen med å ha lover? spør han – og trekker videre paralleller til sandsaken på Geiteryggen

– Også der snakkes det bare om å lære av feilene, sier han.

LES OGSÅ: Dette sier kontrollutvalget i Porsgrunn om hemmelige møter

Må redegjøre

Han mener det er viktig at ordfører Hedda Foss Five stiller på møtet som går avstabelen 26. januar. Han mener hun må redegjøre for sitt syn på saken. Ballestad skrev på Facebook at ordføreren ikke ville stille på møtet, noe som har fått Hedda Foss Five til å ta kraftig til motmæle på Facebook.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Så reagerer jeg sterkt på din påstand om at ordfører er innkalt til Kontrollutvalget, men ikke vil stille. Hvor er dokumentasjonen på dette? Jeg har ikke fått en slik innkalling. Og jeg stiller alltid opp hvis kontrollutvalget spør. Det er grovt at et medlem i kontrollutvalget kommer med slike påstander. Det bør du snarest beklage eller dokumentere», skriver hun.

Ballestad beklaget deretter at han feilsiterte, men at han står for resten av sine uttalelser.