annonse

Håper 10.000 skriver under på bom-protesten

Liten demonstrasjon
Liten demonstrasjon: Ca. 100 personer som møtte opp for i demonstrere mot bommene, men veldig mange flere protesterer.

Aksjonistene som samler underskrifter mot bompengene i Grenland, håper på 10.000 underskrifter. Det kan bli nådd raskt.

  • Tore Svarverud

Da porsgrunnsmannen Kevin Hovstø forrige søndag samlet demonstranter på Rådhusplassen for å protestere mot bomringen i Grenland, hadde 3.200 personer skrevet under på protestoppropet. Onsdag 12. oktober, var tallet på underskrivere passert 7.335.

Les også: Krever ny behandling av bompenge-saken

Dermed var de med god margin innenfor kravet i Kommuneloven, om at de som står bak et innbyggerinitiativ kan kreve ny behandling av en sak dersom de samler underskriftene fra to prosent av innbyggerne i en kommune eller en fylkeskommune.

Mål: 10.000

– Responsen har vært veldig god, sier Kevin Hovstø. Den nettbaserte underskriftsaksjonen går sin gang.

– Målet er å nå 10.000 underskrifter, sier Hovstø.

Vil du vite mer? Les alt om Bypakke Grenland her

Dersom strømmen av underskrivere på protesten mot bommene fortsetter i samme tempo, vil målet være nådd i løpet av en ukes tid.

– Når vi kommer dit, vil vi som har tatt dette initiativet, sette oss ned og diskutere hva vi skal gjøre videre. Vi har drevet nokså lite med politikk tidligere, så vi må områ oss litt, sier Hovstø.

Kan kreve omkamp

En av mulighetene er å kreve en ny behandling av saken i kommunestyrer og/eller fylkesting. Det har vært flere slike nye behandlinger i politiske fora i Telemark det siste året.

Blant annet ble det en ny runde om flyttingen av Skiens historiske arkiv til Kongsberg samt om byggeprosjektet «Snipetorplia», uten at noen av behandlingene førte til at vedtak ble endret.

Opp til fylkestinget

– Innbyggerinitiativ skal vi ta på alvor, sier fylkesordfører Sven Tore Løkslid (Ap).

– Vi har ikke mottatt noe fra bomaksjonistene foreløpig, så derfor er dette en uttalelse på generelt grunnlag. Den er at det er opp til fylkestinget å avgjøre om de vil behandle en slik sak på nytt, sier Løkslid.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse