Det har snart gått to måneder siden en kvinnelig lærer aldri dukket opp på jobb etter juleferien. Hun ble i stedet meldt savnet og siktet for drap på samboeren i Stavern.

– Dette har vært en stor påkjenning for kollegene hennes, og det vil naturlig nok være ulike teorier og spekulasjoner rundt en slik uavklart tragedie, sier Stensrud.

Vet hvorfor hun er borte

Kvinnen i 40-årene er fortsatt ikke funnet, og politiet har gått ut og sagt at mistanken mot henne er svekket. Politiet antar at kvinnen nå er omkommet.

Hun har vært lærer i en årrekke, og jobber som kontaktlærer på mellomtrinnet ved en barneskole i Porsgrunn. Både kolleger og elever vet hvorfor hun aldri kom tilbake etter ferien.

Sjokket og savnet etter læreren har vært stort ved skolen, både av lærere og barn.

– Hun er borte og savnet, men det har normalisert seg noe etter hvert som tiden har gått. Sjokket er ikke like fremtredende som i starten. Barn har heldigvis en egen evne til å leve her og nå, sier Stensrud.

Mange spørsmål

Han roser måten skolens ansatte har håndtert situasjonen på.

– De er trygge voksne som tar seg av elevene. Helsesykepleier, skolens ledelse og andre hentes inn i klassen for å bistå, sier Stensrud.

Han bekrefter at skolen har fått mange spørsmål fra foresatte de siste månedene og ukene. Informasjonsbehovet er stort, og skolen har informert i FAU og kalt inn til foreldremøte på det aktuelle trinnet.

– Det skal være et møte for foresatte denne uken, sier Stensrud.

Han kan derimot ikke garantere så mange svar.

– Noen tror skolen vet mer enn de gjør. Vi vet rett og slett ikke noe mer enn hva politiet og pårørende har gått ut med. Hva enkeltpersoner sitter på av informasjon og hva de tror og mener kan vi ikke forholde oss til som arbeidsgiver, sier Stensrud.