Torsdag starter politiet å lete etter den savnede kvinnen i Stavern igjen, som det ikke har vært livstegn fra på mer enn en måned.

Snøsmelting

– Det at det nå har vært en periode med mye snøsmelting og høyere temperaturer har gjort at politiet i dag har igangsatt søket etter kvinnen igjen, sier Ole Jacob Garder, som er politiadvokat i Sør-Øst politidistrikt til Varden.

Politiet søker i området de har lett tidligere, som blant annet er ved turmålet Signalen og i nærheten av parets bolig.

– Søket vil primært pågå i områder det tidligere har vært søkt i, med håp at vi klarer å finne kvinnen. Dette har vært det viktigste fokuset til politiet hele tiden, og forhåpentligvis vil kunne gi oss viktige svar i saken. Det er ikke gjort noen vurderinger på hvor lenge søket skal pågå, men dette gjøres det fortløpende vurderinger på, sier han.

Savnet siden nyttår

Kvinnen i 40-årene har vært savnet siden 2. januar, da samboeren hennes ble funnet død i deres felles bolig.

Kvinnen ble siktet før drap, men politiet har i ettertid gått ut og sagt at mistanken er kraftig svekket. Hun er fortsatt formelt siktet, men politiet jobber nå ut fra flere teorier om hva som kan ha skjedd.

Politi, Røde Kors og andre frivillige har lett etter kvinnen i nærområdet, men søket har vært krevende på grunn av været.

– Fortløpende vurderinger

– Værforholdene har ikke vært på politiet sin side i søket etter den savnede kvinnen. Store snømengder, svært lave temperaturer med påfølgende regn, vind og mildvær har gjort søkeforholdene krevende for både politi og frivillige, sier Garder.

Søket ble derfor satt på vent, men nå har været endret seg og politiet starter torsdag opp igjen.