SISTE: Klokken 0815 opplyser politiet til Varden at de vil kalle ut frivillige mannskaper for å lete i dagslys.

– Ja, nå er det besluttet å kalle inn frivillige blant annet fra Norske Redningshunder. Vi har opprettet en sentral ved Tveten skole like i nærheten. Den neste tiden vil vi også vurdere om å kalle ut helikopter-ressurser igjen, ettersom det måtte reise tilbake for å bytte mannskap, sier operasjonsleder Kamilla Aardal.

Ute på tur

Det var rett etter midnatt at politiet fikk melding om at en person var meldt savnet etter en tur sammen med andre kamerater.

Det hadde vært og brent bål på Preståsen i Porsgrunn.

– Det var en samling med folk der oppe i skogen. En kamerat sier til oss at den savnete har kommet uten for stien, sa operasjonsleder Inge Landsrød hos politiet før klokken 06 lørdag.

Politiet er på stedet sammen med andre letemannskaper. Helikopter var også på plass i luften for å lete i det som kalles vanskelige forhold.

Etter det Varden kjenner til er mannen som de leter etter i 30-årene. Ifølge politiet på stedet skal han være godt påkledd.

Vanskelig og bratt

– Det er bratt og vanskelig der, så vi har helikopter ute. Ellers har vi også nok av ressurser med hundepatrulje og drone, sa Landsrød tidlig lørdag morgen.

Han la til at været på stedet er bra, selv om det er en del vind.