Siste: Situasjonen er nå avklart og alle innganger er åpnet igjen. Politiet iverksatte tiltak utenfor Stortinget etter to ulike trusler som var rettet mot Stortinget. Så vidt administrasjonen er kjent med var dette to uavhengige trusler. Politiet har gjennomsøkt området og vurderer trusselsituasjonen som avklart, skriver Stortingets administrasjon i en SMS.

Uvanlig

– Det her er ytterst uvanlig, og det er første gang jeg opplever noe sånt mens jeg har vært her, sier Høyre-politiker Mahmoud Farahmand til Varden.

Det er et stort oppbud av politi på utsiden, men Farahmand opplyser at ingenting foregår på innsiden av dørene.

– Jeg har kontor høyt oppe, og har trukket meg unna vinduene som er ut mot gata, sier han.

Onsdag formiddag fikk alle de ansatte melding om en uavklart trusselsituasjon.

«Alle Stortingets innganger er for øyeblikket stengt på grunn av en uavklart sikkerhetssituasjon. Ingen kommer seg inn eller ut. Mer informasjon følger. Hilse Stortingets administrasjon,» lyder meldingen som ble sendt ut klokka 10.18.

Det var VG og Dagbladet som omtalte saken først.

Oppdragsleder i politiet, Gabriel Langfeldt, sier til VG og Dagbladet at det dreier seg om en bombetrussel.

– Det er mottatt en bombetrussel som er rettet mot stortinget. politiet er på stedet for å ivareta sikkerheten på stortinget, og parallelt jobber vi med å undersøke innholdet i trusselen. vi er på stedet med flere patruljer. dette er for å sikre stortinget og forebygge eventuelle hendelser, sier Langfeldt til VG.

Alle Stortingets innganger er stengt på grunn av en uavklart sikkerhetssituasjon, opplyser Stortingets administrasjon til alle på Stortinget, samtidig som det foregår en muntlig spørretime i Stortinget onsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Bevæpnet politi vokter nå Stortinget.

Arbeiderpartiets Lene Vågslid sier at de venter på ytterligere informasjon.

– Hva tenker du om det som skjer?

– At vi har god sikkerhet på Stortinget og at vi bare må vente på videre beskjed, sier Vågslid.

Litt over klokka 11 er situasjonen fortsatt uavklart.

«Situasjonen er fortsatt uavklart. Alle inn- og utganger på Stortinget er stengt. Vi har ingen indikasjoner på at det er farlig å oppholde seg inne på Stortinget. Administrasjonen jobber meg å få mer informasjon og kommer tilbake. Hilsen Stortingets administrasjon.» lyder den siste meldinga de ansatte har fått.

Væpnet politi utenfor Stortinget der alle innganger er stengt på grunn av en uavklart sikkerhetssituasjon, opplyser Stortingets administrasjon til alle på Stortinget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB