ETTERFORSKER VOLD: Leder for forebyggende seksjon hos politiet, Tor Ragnar Steffensen, sier politiet etterforsker en voldshendelse ved en videregående skole i Grenland. Foto: Fredrik Pedersen

I skyggen av krigens brutaliteter kommer det også harde motsetninger fram hundrevis av mil unna, blant annet i gangen på en videregående skole i Grenland.

Politiet etterforsker hva som nylig skjedde etter en voldshendelse på en videregående skole i Grenland.

Så smalt det

«Free Palestine» ble det skrevet på en tavle i gangen på en videregående skole i Grenland nylig. Tavlen er ment til å brukes for alle elever som ønsker å komme med sine ytringer.

Litt senere ble det skrevet «Free Israel» på den samme tavlen. Kort tid etterpå smalt det. Gutten som skrev «Free Israel» ble skallet ned.

Varden kjenner ikke til noe om skadeomfanget til han som ble skallet ned. Etter angrepet mot gutten ble saken anmeldt til politiet.

Leder for forebyggende seksjon hos politiet, Tor Ragnar Steffensen, ønsker ikke å si noe om selve hendelsesforløpet.

– Men jeg kan bekrefte at vi har mottatt en anmeldelse etter en hendelse på en skole. Vi har ikke fått tak i de som er involvert, men vi kjenner identiteten til dem. Så vi etterforsker saken og kommer til å ta folk inn til avhør, sier Steffensen.

– Den som er anmeldt er anmeldt for kroppskrenkelse, legger han til.

Mye følelser

Rektoren ved den aktuelle skolen sier dette om da en elev skallet ned en annen på grunn av at han ytret seg på skolens tavle.

– Det er fryktelig masse følelser på begge sider. Vi godt voksne mennesker greier jo ikke å kommunisere skikkelige på dette området. Når det da er ungdommer på 15-16 år, så kan det fort gå galt av sted rett og slett, sier rektoren ved den videregående skolen.

Rektoren opplyser at det var skolen som valgte å anmelde hendelsen.

– I slike tilfeller med alvorlige hendelser hvor det mangler innrømmelser og vi ikke kan konkludere med skyld, så politianmelder vi. Som skole så kan jo ikke vi etterforske, sier rektoren.

– Nå jobber vi videre med å trygge elevene på skolen, både den som er utsatt og de som er rundt, legger rektoren til.

Nulltoleranse

Ben Leirvåg som er fungerende fylkesopplæringssjef er klar på at voldshendelser som dette ikke skal forekomme.

– Dette er ting som ikke skal oppstå i alle tilfeller. Dette er en hendelse det er nulltoleranse for, sier Leirvåg.

Han legger til at det er den enkelte skole som tar seg av hver enkelt sak, i tillegg til hva enn politiet måtte avdekke i sin etterforsking.