På bakgrunn av funn på stedet har politiet igangsatt drapsetterforskning, melder Sør-Øst politidistrikt i en pressemelding.

– Politiet fikk melding klokken 18:11 tirsdag kveld fra familiemedlemmer som var bekymret for en slektning de ikke hadde fått kontakt med. På bakgrunn av denne meldingen dro politiet til en adresse i Stavern utenfor Larvik. På adressen fant patruljen en død mann, opplyser politiadvokat Ole Jacob Garder.

Har drapssiktet kvinne

Funn på stedet gjorde at politiet nå etterforsker hendelsen som et drap.

– En kvinne med relasjon til den døde mannen er siktet for drap, men politiet har tirsdag kveld ikke kontroll på denne personen, opplyser Garder.

Mannen som skal ha blitt funnet død er i 50-årene, og den siktede kvinnen er i slutten av 40-årene, og skal ha bodd sammen.

Varden kjenner til at dette er en grenlandskvinne. Hun skal ha flyttet fra Grenland til Stavern i 2023. Varden får bekreftet av Telemark tingrett at kvinnen ikke har noen straffehistorikk.

Kvinnen er onsdag morgen fortsatt ikke pågrepet. Politiet har varslet en pressemelding i løpet av onsdagen, og skriver på X at de har vakthold på adressen.

VAKT: Onsdag morgen er det vakthold på adressen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Av hensyn til at det er tidlig i etterforskningen er det svært begrenset med informasjon politiet kan gå ut med i saken, melder de videre.

Tror de vet hvem offeret er

Avdøde er ikke identifisert, men politiet har en formening om hvem det kan være.

De pårørende er varslet med forbehold om at politiet ikke er sikre på identiteten.

Aldri noe bråk

Varden har snakket med en nabo til adressen hvor politiet mistenker at det har skjedd et drap og nå holder vakthold.

– Det er fullt av politi og presse på utsiden av blokka her. Jeg har en mistanke om hvem de involverte kan være, og det har aldri vært noe bråk med dem, sier naboen.

Dette sier ordføreren

Ordfører Birgitta Gulla Løken (H) i Larvik sier til VG.no at kommunen er klar til å stille med krisestab hvis behov.

– Dette er en politisak, og politiet har foreløpig ikke vært i kontakt med kommunen. Nå driver vi og undersøker omstendighetene. Dersom politiet kontakter oss vil kommunen selvfølgelig stille opp med det vi kan stille opp med, sier hun til VG.