Det var 19 år gamle Bjørn Einar Staaland fra Øyfjell i Vinje som døde i ulykken på riksvei 36 ved Ulefoss lørdag. Varden har vært i dialog med familien i forbindelse med offentliggjøring av navn og bilde.

Nære venner av den unge mannen som døde i trafikkulykken lørdag, samlet seg i kirken til minnestund senere på kvelden.

Kvelden etter samlet de seg på nytt for å legge ned blomster på ulykkesstedet.

Stort hjerte

Nyheten om ulykken som skjedde tidlig lørdag morgen har preget stedet den ungen mannen kom fra.

– Det er veldig vondt, og det var en grusom beskjed å få. Vi er en god gjeng, som har gått i barnehage og klasse sammen i alle år, sier vennen som minnes en kamerat med et stort hjerte med mye humor.

– Han var alltid så blid. En humørfylt gutt som alltid visste hvordan han skulle få andre til å smile. Han fant alltid på noe morsomt og dagene var aldri kjedelige når Bjørn Einar var i nærheten. Han var god hele tida og veldig inkluderende.

Minnestund

Søndag samlet både tidligere klassekamerater og andre venner for å tenne lys og legge ned blomster, forteller vennen.

– Vi var nesten 30 stykker. Det var vondt og mest stillhet. Vi la ned blomster, tente lys og la bilder på stedet. Vi skal holde sammen nå og passe på hverandre. Å være samlet sånn som på minnestunden var også koselig, sier vennen og fortsetter å snakke varmt om morsomme minner.

– Det som kjennetegnet han var nok at han alltid hadde noen sprell og morsomme ting å finne på, og at han alltid fikk andre til å le.