Politiet bekrefter onsdag ettermiddag at mannen er død.

– Det er en mann i midten av 60-årene som er bekreftet død. Han bodde i boligen. Pårørende er varslet, sier innsatsleder Øyvind Larsen i politiet til Varden.

Det var klokka 13.14 at politiet rykket ut til boligen i Johan Sverdrups gate i Skien etter melding om røykutvikling fra 2. etasje. Da brannvesenet kom fram kom det mye røyk fra boligen, og røykdykkere tok seg inn.

Inne i boligen ble mannen i 60-årene funnet livløs. Han ble båret ut av boligen hvor det ble igangsatt hjerte- og lungeredning.

BEKREFTET DØDSFALL: Innsatsleder Øyvind Larsen i politiet. Foto: Fredrik Nordahl

Uklar årsak til brannen

Etter kort tid opplyste politiet at mannen var kjørt til Sykehuset Telemark i ambulansen, men livet sto altså ikke til å redde.

– Årsaken til brannen er det for tidlig å si noe om. Også dødsårsaken, sier operasjonsleder Inge Landsrød i Sør-Øst politidsitrikt.

Nabo kom seg uskadd ut

Boligen hvor det brant består av to boenheter. Også en beboer i den andre boligen var hjemme da røykutviklingen startet.

– Vedkommende kom seg ut før det ble mye røyk, og kom ikke til skade, sier Landsrød.

2. etasje i boligen har fått store skader i brannen. Brannvesenet vil etterslukke utover onsdagen, og politiet vil undersøke boligen når forholdene tillater det.

Klokka 16.12 onsdag kveld melder politiet at nødetatene er ferdige på stedet.

– Foreløpig ukjent brannårsak. Etterforskes videre og sak opprettet, skriver operasjonsleder.

FULL UTRYKNING: Alle nødetatene rykket ut til brannen. Foto: Geir Norendal