Politiet kommer fredag ettermiddag med en statusoppdatering i søket etter den savnede kvinnen fra Porsgrunn i Stavern

De har i løpet av uka søkt i områdene rundt åstedet og i sjøen uten at det har blitt gjort funn.

I løpet av uken har politiet med stor hjelp fra Røde Kors, pårørende og frivillige søkt i områdene rundt boligen der en mann i 50-årene ble funnet død. Det har i tillegg blitt søkt med hunder, helikopter, drone og dykkere.

– Dessverre er den savnede kvinnen fremdeles ikke funnet. Været har gjort søket svært krevende. Det har vært store snømengder og lave temperaturer, noe som har vanskeliggjort overflatesøk med hund og helikopter. Det har også gjort at fysiske spor som kunne ha ledet oss i en retning har blitt borte, sier politiadvokat Ole Jacob Garder i Sør-Øst politidistrikt.

Berømmer letemannskapene

Garder berømmer de som har deltatt i søket.

– De har virkelig stått på, og det er ingenting vi heller ønsker enn at den savnede kvinnen blir funnet. Det vil kunne gi både de pårørende og oss viktige svar på hva som har skjedd, sier han.

Torsdag og fredag har værforholdene vært gunstige med tanke på nye søk med hunder og dykkere. Planen er at søksmannskapene fortsetter med søk gjennom helgen.

– Søket vil i stor grad fortsette i nærområdet men det vil også være aktuelt å søke andre steder dersom det skulle dukke opp informasjon som peker oss i en annen retning. Dette vurderes fortløpende, sier politiadvokaten.

Ole Jacob Garder

Politiadvokat Sør-Øst politidistrikt

Flere vitneavhør i vente

Om etterforskningen sier Garder at det har kommet mange tips som politiet nå jobber med å gjennomgå. Det arbeides også med både vitneavhør og digitale spor for å klarlegge både den avdøde mannen og den savnede kvinnen sine bevegelser.

– Dette er viktig for å kunne forsøke å få klarhet i hvor de har befunnet seg i tiden før bekymringsmeldingene kom inn til politiet. Det vil også kunne hjelpe oss med å fastslå når siste livstegn fra begge var. Dette er et pågående arbeid og vi kan ikke kommentere dette mer i detalj, avslutter Garder.