Fredag ettermiddag ringte 17-åringen fortvilet hjem til moren på Kongsvinger. Nå etterlyser Julie Birgitte Magnusson vitner som så det som skjedde på parkeringsplassen utenfor Kiwi på Falkum, fredag klokka 15.40.

Datteren er skoleelev i Skien og bor på hybel her.

Havnet i bakken

Tenåringsjenta har forklart at hun kom kjørende på sparkesykkel inne på parkeringsplassen, da en bil kom kjørende til venstre for henne. Hun og sjåføren av personbilen skal ha sett hverandre sekundet for sent.

– Hun prøvde å svinge unna, men sparkesykkelen traff bilen, mens hun selv falt på asfalten, forteller moren.

Bilen fikk en skade i front. 17-åringen har i etterkant klaget på smerter i nakken.

Ble lei seg

– Datteren min ble veldig redd og fortvilet etter sammenstøtet. Hun har ikke helt samme oppfatning som sjåføren av hva som skjedde, så det hadde vært fint med et «tredje øye» som kunne fortelle hvordan han eller hun oppfattet det, forteller Magnusson, og legger til at det hele skal ha skjedd veldig fort og at sjåføren var opptatt av om det gikk bra med datteren i etterkant.

Moren har selv snakket med sjåføren, men ønsker å høre noen andres beskrivelser av sammenstøtet.

– Det kan være lurt både med tanke på forsikring av bilen og hvis datteren min får helseplager senere.

Hørte det smalt

En stund etter Varden publiserte denne saken har et vitne meldte seg. Hun var på parkeringsplassen sammen med sin 13 år gamle datter.

– Jeg fikk med meg at det smalt og at jenta føyk over sparkesykkelen og i bakken, forteller hun til Varden.

Det var kvinnens datter som fikk med seg mest av det om skjedde, men ingen av dem har en klar oppfatning om hvem som har skyld i hendelsen.

– Vi var de som stod nærmest og jeg skvatt veldig. Det smalt hardt ja.