Helge Tverdal (f.v.) inviterer til Halloween hjemme i hagen. Her sammen med to av sønnene, Felix Julius             Tverdal (10) og Max James Tverdal (11). Alle
Helge Tverdal (f.v.) inviterer til Halloween hjemme i hagen. Her sammen med to av sønnene, Felix Julius Tverdal (10) og Max James Tverdal (11). Alle Foto: Tone Lensebakken

Her er alle velkomne til et lite grøss

Helge Tverdal (42) elsker Halloween. I kveld har han åpent «hus» hjemme i Berglundvegen 6.

– Alle er velkomne, dette her blir show, sier Helge Tverdal.

Til vanlig jobber Helge i Varden. Den siste måneden har han brukt fritiden på å forberede årets Halloween hjemme på Sundjordet i Porsgrunn.

Skrekk-kabinett

– Det blir full servering med telt i hagen. Svigermor baker boller og kaker, og jeg har kjøpt inn mengder med godterier. I fjor var det rundt 60 barn og voksne som kom innom, det var utrolig gøy, smiler Helge bredt.

Han understreker at det ikke er meningen å skremme vannet av dem som kommer. De kan selv gå rundt på eiendommen og sjekke ut det de vil.

– Er det et nytt tema hvert år?

Her hviler Freddy Krueger.
Her hviler Freddy Krueger.
Helge Tverdal har laget kirkegård i hagen.
Helge Tverdal har laget kirkegård i hagen.
Det blir mye å se på i Helges skrekk-kabinett.
Det blir mye å se på i Helges skrekk-kabinett.
Om denne figuren dukker opp gjenstår å se.
Om denne figuren dukker opp gjenstår å se.

– Det er nye elementer, og i år går jeg for militær zombie. Inne i hageboden har jeg laget et skrekk-kabinett, med en «elektrisk» stol.

Helge forklarer at det under stolen står en slipemaskin slik at det rister når man drar i spaken ved sikringsskapet. Da Varden er på besøk er det sønnene Felix Julius og Max James som får æren av å teste ut de ulike rollene.

Stadig større

Helge har alltid likt å kle seg ut og lage liv, og da Halloween-trenden kom til Norge begynte han feiringen med en skummel dukke stående på trappa. Så ballet det på seg med lydanlegg og røykmaskiner.

– Jeg finner ting hos skrotnissene rundt forbi, og lager også mye selv, forteller han.

– Jeg får også besøk av mine to andre sønner på 17 og 21 år fra Odda i kveld. De skal hjelpe til.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hva med kona?

– Hun deler ikke interessen. Så hun tar en hyttetur med venninner, smiler han.