annonse

Hissig for at det planlegges «bru for de få privilegerte»

DEBATT
DEBATT: Eva Kise har ledet an i en stor debatt på Facebook i etterkant av Skien bystyres prioritering av bypakkepenger. (Foto: Arkiv)

Bystyremedlem Eva Kise (uavh.) kaller den planlagte brua over Bryggevannet for «en eksklusiv gangbru for de få og privilegerte». Sånt blir det bråk av.

  • Tore Svarverud

Sist torsdag ble Kise nedstemt om bruken av bypakkepenger i bystyret. 8,7 millioner kroner i belønningsmidler for bedre kollektivtrafikk skulle fordeles.

Etter litt betenkningstid valgte et stort flertall å bruke hele denne bevilgningen på en gang- og sykkelbru over Bryggevannet.

– Juksemakere

Bypartiet og Frp hadde et alternativt forslag om å bruke pengene til å utbedre g/s-veier på Gulset og vest i Skien. Eva Kise fremmet sitt eget forslag om at pengene skulle gå til prosjektet «En enklere Århusbru», et forslag hun tidligere har fått politisk flertall for å utrede.

Det ble en lang og engasjert debatt i bystyret, men det var bare begynnelsen. Vel hjemme ga Kise sine tidligere partifeller i Bypartiet det glatte lag på Facebook.

Hun beskyldte Bypartiet for juks, og for å ha forlatt sine valgløfter om å støtte Århusbrua, løfter som var blitt gjentatt så sent som dagen før på et åpent møte på Gulsetsentret.

BRUA
BRUA: Nede til høyre på denne illustrasjonen er den ennå ikke vedtatte brua som uenigheten står om. Foto:

BRUA: Nede til høyre på denne illustrasjonen er den ennå ikke vedtatte brua som uenigheten står om.

– Dårlig forslag

– Vi stemte ikke mot Århusbrua. Vi stemte mot ditt forslag fordi det var for dårlig, svarte Bypartiets gruppeleder Tomas Bakken. I bystyret ba han Eva Kise om å endre sitt forslag så det ikke var knyttet direkte opp mot prosjektet «Enklere Århusbru». Det ville hun ikke, og dermed holdt Bypartiet seg til sitt og Frps forslag.

Ikke fått nok av Bypakke Grenland? Besøk vår bypakkeside ved å klikke her

I løpet av noen dager har debatten økt til flere titalls innlegg, hvor både politikere fra en rekke partier og mange andre har engasjert seg. Det inkluderer Signy Gjærum (V), Mona Nicolaysen (MDG) og Ådne Naper (SV). Det har dreid seg både om bompenger, om prioritering av ulike prosjekter kontra hverandre, og om Eva Kises beskrivelse av brua over Bryggevannet som «for de få og privilegerte».

– Det må jo være eksklusivt når man finner på å bygge en bro til 100 millioner kroner der det ikke bor folk, skrev hun som svar på den beskrivelsen.

– Det er veldig hyggelig at det ble så mye engasjement rundt dette, sier Eva Kise til Varden.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse