HOLDES STENGT: Både Vemork og Telemarksgalleriet holdes stengt de neste to ukene. Foto: Ian Brodie

Holder Vemork korona-stengt

Norsk industriarbeidermuseum (NIA) stenger Telemarksgalleriet og Vemork for å motvirke pandemien.

I en pressemelding tirsdag opplyses det at museet stenger dørene for alle besøkende, og avlyser alle arrangementer i museets regi i perioden 5. januar til og med 18. januar 2021.

– Med anbefalinger fra myndighetene har vi besluttet å stenge Telemarksgalleriet og museet på Vemork – NIAs to helårsåpne tilbud. Dette er et lite, men viktig bidrag, sier konstituert direktør Kjetil Djuve.

Med på dugnaden

All annen publikumsaktivitet vil også innstilles, i første omgang til etter 18 januar.

– Ny dato for åpning av Borgny Svalastogs utstilling i Telemarksgalleriet kommer så snart dette er avklart, melder Djuve.

For dem som måtte ha bestilt omvisninger eller annen form for besøk på museene, vil de kontaktes fortløpende fra og med tirsdag.

– Alle som har kjøpt billetter til våre arrangementer vil få dette refundert. Vi gjør dette for å bidra til å begrense smittespredningen og pandemien, sier Djuve.

Fortsetter arbeidet i kjelleren

Arbeidet med Tungtvannskjelleren vil fortsette fra uke to og entrepenøren og arbeiderne vil følge gjeldende smitteverntiltak.

– Ansatte på NIA vil i stor grad flytte arbeidet inn på hjemmekontoret. Men, hele organisasjonen fortsetter museumsdrifta og er tilgjengelig på telefon og via ulike digitale løsninger, avslutter Djuve.