annonse

«Hvorfor lette de så lite etter Ali?»

HÅPET BLE KNUST
HÅPET BLE KNUST: H� PET BLE KNUST: Nasrin Sadat og Ahman Shah Sediqi håpet i det lengste at sønnen Ali var i live. Da politiet kom på døra med bilder av klærne til den døde personen fra Harpetjønn i Bø, visste hun at gutten hennes var død. – Nå er det slutt på å leve i håpet, skrev jeg på Facebook den kvelden, forteller Nasrin.FOTO: FREDRIK PEDERSEN (FOTO: FREDRIK PEDERSEN)
Nasrin Sadat med bilde av sønnen Ali Sediqi
Nasrin Sadat med bilde av sønnen Ali Sediqi: Nasrin Sadat med bilde av sønnen Ali Sediqi (FOTO: FREDRIK PEDERSEN)
HARPETJØNN
HARPETJØNN: HARPETJØNN: Tjernet der Ali ble funnet ligger bare vel 100 meter fra porten til Bø Sommarland. (Foto: )

Da Ali Sediqi (16) forsvant i Bø, lette 35 mennesker i en uke. Da Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant, lette over 100 mennesker i fire uker. – Hvorfor var det så svak leteaksjon etter Ali, spør moren hans.

Torbjørn Tungesvik

28. juli 2011 var Nasrin Sadat i Bø Sommarland med de to sønnene sine. Det var siste gang hun så Ali.

Facebook-knapp kommer her

– Jeg hadde tatt med guttene til Bø for å ha en hyggelig dag i Sommarland. Men da vi kom dit likte ikke Ali seg, for han er redd for vann og de fleste aktivitetene i parken er jo vannaktiviteter. Derfor ville han at vi skulle reise igjen ganske snart, sier Nasrin.

Avsluttet letingen

Hun var innstilt på å reise hjem igjen, men hun gikk først for å kjøpe litt mat til dem, mens Ali ventet og lillebroren (13) lekte i fornøyelsesparken.

– Da jeg kom tilbake var Ali borte, sier Nasrin.

Hun lette etter sønnen, men da hun ikke fant ham, meldte hun ham savnet.

Politiet satte i gang leteaksjon etter 16-åringen, men fant ham ingen steder. Nasrin tenkte på muligheten av at Ali kunne ha reist hjem igjen til Grimstad, men han var ikke der heller da moren og lillebroren kom hjem.

Leteaksjonen i Bø fortsatte én uke, men ble avsluttet 4. august uten resultat. Mer enn 13 måneder gikk uten at den fortvilte moren fikk noe tegn om hvor det hadde blitt av Ali.

Fælt å få beskjed

– Sist lørdag ringte politiet og sa de hadde funnet en død person i vannet like ved Bø Sommarland. Det var fælt å få beskjeden. Jeg måtte ta meg samme for å kontrollere meg selv, for jeg følte meg sikker på at det var Ali. Jeg hadde håpet han var i live, men jeg hadde drømt om at jeg så ham i vannet, sier moren.

Søndag morgen kom en politimann på døra med et bilde av klærne til den døde personen. De stemte nøyaktig med klærne Ali hadde hatt på seg den dagen de var i Sommarland.

Politi og medier

– Men søndag skrev jeg på facebook: «Nå er det slutt på å leve i håpet. Ali er død», forteller Nasrin.

Når Varden treffer familien i Grimstad har de fått besøk av slektninger fra Tyskland og Danmark, og Nasrin venter sin mor fra Canada. Så snart som mulig blir det begravelse i Arendal.

– Det er forferdelig at Ali ble liggende et år i det vannet. Politiet sa de hadde lett grundig, men hadde de undersøkt vannet som ligger like ved Sommarland. Nå håper jeg politiet kan gi meg svar på hva som har skjedd med Ali, spør Nasrin.

Føler med Sigrids foreldre

Hun har fulgt med på letingen etter Sigrid Giskegjerde Schjetne. Hun føler med foreldrene hennes og har sendt en hilsen til Sigrids mor.

– Det var en veldig sterk leteaksjon etter Sigrid, men hvorfor var leteaksjonen etter vår Ali så svak? Jeg føler vi blir forskjellsbehandlet, spør Nasrin.

Hun vil ikke påstå at det er fordi Ali var utenlandsk, men hun har reist spørsmålet i et intervju med NRK Sørlandet.

Hun reagerer også på at mediedekningen var så mye større da Sigrid forsvant enn da Ali gjorde det.

– Hadde ikke flere spor

Lensmann Sigrid Dahl i Bø sier at alle forsvinningssaker er forskjellige, men at det er en selvfølge at man leter like mye etter en afghansk ungdom som en helnorsk.

– Vi har vært veldig lei oss for at vi ikke har funnet Ali, og det har plaget meg personlig. Men vi lette grundig og lenge. Vi hadde indikasjoner på at han kunne ha reist andre steder eller ikke ønsket å leve lenger. Samtidig hadde vi ingen spor å gå videre på i Bø, sier hun.

Vakter i Sommarland så at Ali satt på parkeringsplassen den dagen han forsvant. Men ingen vitner eller spor ledet mot tjernet. Det til tross for at Harpetjønn ligger like ved veien og flere bolighus.

– Først prøver man å lete for å fine personen, så går man inn i en etterretningsfase. Hvis man ikke har mer å gå etter, kan man ikke bare fortsette å lete, sier Dahl.

Hun forteller at politiet lette mye rett ved tjernet der den døde ble funnet i helga, men det ble ikke undersøkt av dykkere.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse